Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 19 mei 2007

Willeboordse voltooid trilogie in Lissabon

Judoka Elisabeth Willeboordse heeft de wb-wedstrijd in Lissabon op haar naam geschreven. Met het goud in de klasse -63 kg behaalde de Zeeuwse haar derde wb-zege op rij. Willeboordse verstevigt met de winst haar leidende positie in de Olympische ranking. In de eindstrijd was er een verlenging nodig om het goud op te eisen. De Sloveense Zolnir werd in de golden score verslagen met een yuko. Eerder versloeg Willeboordse Szczepanska (POL), Korval (FRA), Malzahn (GER) en Clark (GBR). Anicka van Emden, die eveneens in de klasse -63 kg in actie kwam, verloor in de herkansingen en werd negende.

Claudia Zwiers wist de finale te bereiken in Portugal. In de eindstrijd is de Spaanse Esther San Miguel echter te sterk voor de Haarlemse. In de voorronden versloeg Zwiers Cotton (CAN), Louette (FRA) en Morico (ITA). In dezelfde klasse vecht Marhinde Verkerk zich naar een derde plaats. Ze verslaat Louette (FRA) om het brons. Ook zwaargewicht Carola Uilenhoed (+78 kg) behaald het podium. In de halve finale wordt de doktersassistente verslagen door de Duitse Koeppen. Om het brons verslaat de Haagse de Russische Prokofyeva.

In Boekarest kwamen Henk Grol (-90 kg), Elco van der Geest en Benjamin van Leeuwaarde (-100 kg) in actie. De 22-jarige Grol weet zich in een sterk deelnemersveld op te werken naar een bronzen medaille. Hij wint de kleine finale van de Duitser Pinske (GER). Eerder verloor Grol de halve finale van de Olympisch kampioen Ilias Iliadis (GRE). In de voorronden versloeg Grol achtereenvolgens Alarza (ESP), Popatov (UKR) en Meloni (ITA).

Van der Geest kwam niet door de voorronden en kreeg geen herkansing. Van Leeuwaarde wist in de herkansingen enkele partijen op zijn naam te schrijven, maar verloor uiteindelijk van de Rus Unashkhotlov. Hij werd zevende.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl