Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Datum: 19 mei 2007

Dex Elmont wint ook in Boekarest

Dex Elmont heeft het wereldbekertoernooi in Boekarest op zijn naam geschreven. In de klasse -66 kg was de Amsterdammer in de finale te sterk voor Javier Delgado (ESP). Voor de judoka van Kenamju betekent dit zijn tweede achtereenvolgende zege, na de winst op de Super World Cup van Moskou. Elmont voerde reeds de Olympische ranking in zijn klasse aan.

De overige heren wisten niet door te dringen tot de medaillewedstrijden. In de lichtste klasse, -60 kg, werden Jeroen Mooren en Ruben Houkes voortijdig uitgeschakeld. Houkes wist zijn eerste wedstrijd nog in winst om te zetten. Henri Schoeman en Bryan van Dijk (-73 kg) wonnen beiden hun eerste confrontatie. De volgende wedstrijd werd echter door allebei verloren, waarna uitschakeling volgde.

De damesploeg verscheen in het Portugese Lissabon op de mat. Op de eerste dag greep Deborah Gravenstijn (-57 kg) net naast een medaille, ze eindigde op een vijfde plaats. In de strijd om het brons verloor Gravenstijn van Kifayat Gasimova (AZE), de nummer drie van het laatste EK. In de voorronden versloeg Gravenstijn Ben Melech (ISR), Chevreuil (FRA) alvorens in de kwartfinale verslagen te worden door de Oostenrijkse Filzmoser. In de klasse -52 kg werd Shareen Richardson in de voorronden verslagen door Telma Monteiro (POR), de regerend Europees kampioene. Monteiro won de titel voor eigen publiek, Richardson verloor in de eerste ronde van de herkansingen van de Russische Fedoseenko.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Wouter Koeman, 06 24 91 04 93, w.koeman@jbn.nl