Gemeente Hoogeveen

08.05.2007

---

10 mei 2007

Afzender: Afdeling Veiligheid

Brandweer Hoogeveen houdt open dag

De brandweer houdt zaterdag 19 mei 2007 een open dag op het Tamboerplein aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Voor de brandweer is dit ook weer een gelegenheid om nieuwe collegaâs te werven. De brandweer heeft op korte termijn behoefte aan zes adspirant-brandweerlieden. Zij moeten wonen en werken in Hoogeveen. Ook de jeugdbrandweer heeft weer ruimte om nieuwe leden aan te nemen.

Nieuwe hoogwerker

De open dag begint om 10.00 uur met de overdracht van een nieuwe hoogwerker aan burgemeester Willem Urlings. Dat gebeurt op het Raadhuisplein. Leverancier is HDS Brandweertechniek in Hoogeveen. De burgemeester draagt de auto op zijn beurt over aan brandweercommandant Ike Kortleven.

Redgereedschap

Tijdens de open dag, die tot 16.30 uur duurt, zijn er tal van activiteiten. Op het Tamboerplein stelt de brandweer een aantal voertuigen en apparatuur op. Bezoekers kunnen onder begeleiding werken met âredgereedschapâ, zoals een knip- en spreidschaar, die gebruikt wordt om slachtoffers te bevrijden uit een autowrak. Ook kunnen belangstellenden ervaren hoe het is om met ademlucht in een met rook gevulde ruimte rond te lopen. Daarvoor brengt de brandweer haar âademluchtcaravanâ mee.

Demonstraties

Verder geeft de brandweer demonstraties en zijn er stands van onder meer de Brandwondenstichting.

Voor de kinderen is er een aantal spellen, waarmee ze een brandweerdiploma kunnen verdienen. Voor de kleinere kinderen staat een springkussen klaar en is er een kleurwedstrijd met een leuke prijs.