Gemeente Echt-Susteren


vragen

Watersportstimuleringproject Overstag

De rivier de Maas, de Maasplassen en de vele dagstranden maken Limburg tot een zeer waterrijke provincie. Limburg heeft dan ook vele watersportverenigingen en -bedrijven. Wat Limburg echter nog mist, is een echte watersportcultuur. Verenigingen zien hun ledenaantal, vooral uit de jeugd, zelfs sterk afnemen. Een mooie oplossing is het initiatief van Fontys Sporthogeschool. Samen met de verschillende watersportbonden is de school een project gestart om de watersport onder de jeugd te promoten.

Het proefproject

In de maand mei wordt gestart met een eerste proefproject in de steden Roermond en Maastricht. Groep 7 en 8 van basisschool Leeve uit Roermond krijgt gedurende twee dagen een eerste kennismaking met zeilen, surfen en kanovaren. Deze activiteiten vinden plaats bij Watersportschool Frissen en Windsurfcenter Roermond van John van Nierop. Basisschool Wiekerveld uit Maastricht draait een soortgelijk programma bij Jollenhaven de Waolenwiert.

Totstandkoming

Het proefproject is op touw gezet door twee vierdejaars studenten van Fontys Sporthogeschool. Zij traden in contact met de verschillende verenigingen en bedrijven in de omgeving van Roermond, die wel wat in het idee zagen. Zij zijn het er over eens dat deelname aan het project een goede mogelijkheid biedt om de watersport in de provincie te promoten.

Het resultaat

Door de vele toezeggingen en sponsoring is het gelukt een mooi programma voor de kinderen te ontwikkelen. Het uiteindelijk beoogde resultaat hiervan is de kinderen voldoende te enthousiasmeren zodat zij zich in de toekomst meer bezig gaan houden met de watersport en zich eventueel aansluiten bij een vereniging.

Verbreding

Het is de bedoeling dat het project - genaamd `Overstag' - de komende tijd steeds breder wordt getrokken. Dit betekent dus betrokkenheid van nog meer gemeenten, scholen en verenigingen. Lijkt het u wat om in de toekomst hieraan deel te nemen, neem dan contact op met Simone Beer: 06-52 68 84 66.