Ministerie van Defensie

19-05-2007 23:24

MOSKEE VOOR AFGHAANS LEGER OP KAMP HOLLAND GEOPEND

De militairen van de Afghan National Army op Kamp Holland in het Zuid-Afghaanse Uruzgan belijden vanaf heden het islamitische geloof in hun eigen moskee. Het gloednieuwe gebouw werd via een symbolische sleuteloverdracht van majoor Ricardo van het Nederlandse Provincial Reconstruction Team (PRT) aan mullah Rahmatullah, directeur van de afdeling Hadj & Religious Affairs, vandaag geopend.

Dit voor de Afghaanse militairen heugelijke moment gebeurde onder het toeziend oog van kolonel Hans van Griensven, commandant Task Force Uruzgan, en brigadegeneraal Mohammed van de 1e Brigade 205th (Hero)Corps. Ricardo gaf aan dat bij de bouw zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen van de gebruiker. âWanneer hier iets zou zijn neergezet dat totaal niet voldoet aan het verwachtingspatroon, dan span je het paard achter de wagen. Wij weten namelijk hoe belangrijk religie binnen de Afgaaanse cultuur is.â

De bouw van de moskee is weliswaar gecoördineerd en aanbesteed door het PRT maar in nauw overleg met Hadj & Religious Affairs uitgevoerd door een lokale contractor.
Rahmatullah en Mohammed toonden zich bijzonder verheugd met de moskee. âUw initiatief getuigt van een diep respect voor onze cultuurâ, zo lieten zij gezamenlijk weten.