Assen decor voor Dutch Darts Premier League


ASSEN, 20070307 -- ASSEN - Zaterdag 19 mei vindt in Sport & Evenementencentrum de Smelt in Assen de eerste speelronde in de Dutch Darts Premier League plaats. De Dutch Darts Premier League, kortweg DDPL, is een wedstrijdcyclus van vier speelronden op verschillende Nederlandse locaties met aansluitend een finaleavond. De DDPL is een vervolg op het succesvolle World Darts Gala dat vorig jaar werd gespeeld in een uitverkochte zaal met Raymond van Barneveld als glorieuze eindwinnaar.

In Nederland is de populariteit van de dartsport de laatste jaren sterk toegenomen. Mede door de vele successen van Raymond van Barneveld en de broadcasting van diverse televisiezenders is darts in Nederland niet meer weg te denken. Door de huidige aanwezigheid en prestaties van enkele talentvolle jonge spelers zal de populariteit van de dartsport alleen maar toenemen en tot ongekende hoogte blijven stijgen.

Tijdens de Premier League komen acht topspelers van de World Darts Federation naar Drenthe om te strijden voor de overwinning en om plaatsing voor de grote finale, die gespeeld wordt op zondag 24 juni in het Limburgse Venray. Uiteindelijk valt er ruim ¤ 80.000 aan prijzengeld te verdelen. De organisatie is in handen van Peter van Acker (ECE Consultancy) en Ad Schoofs, deze laatstgenoemde is ook organisator van de twee Grand

Slam toernooien in Nederland de Topic International Darts League en de World Darts Trophy. Beide organisatoren hebben bewust voor spelers van de WDF gekozen ondanks het vertrek van een aantal topspelers naar de PDC. "We geloven nog steeds in de formule van de World Darts Federation vanwege de wereldwijde structuur", aldus van Acker.

Martin Adams favoriet voor de overwinning

Het deelnemersveld in Assen wordt aangevoerd door Martin Adams. De Engelsman werd in januari Wereldkampioen darts tijdens het Lakeside World Professional Darts Championship. Naast `Wolfie' spelen ook de Nederlanders Co Stompé en Niels de Ruiter mee. Het veld bestaat verder uit de Britse toppers Darryl Fitton, Gary Anderson, Ted Hankey, Gary

Robson en Phill Nixon, die verrassend de finale van `The Lakeside' haalde.

De partij tussen de Nederlandse toppers, Co Stompé en Niels de Ruiter, staat in Assen op het programma. De twee Nederlandse internationals treffen elkaar in de Smelt direct in de eerste ronde. Naast deze partij staan er topontmoetingen op het programma tussen Gary Anderson en Phill Nixon, Ted Hankey en Darryl Fitton én Martin Adams en Gary

Robson. De vier winnaars van deze partijen komen later op de avond elkaar tegen in de halve finale en finale. De beste vier spelers over de vier regionale speelronden plaatsen zich voor de finale in Venray. De wedstrijden staan onder leiding van de legendarische mastercaller Martin Fitzmaurice en George Noble.

De kaartverkoop is inmiddels al in volle gang via de website (www.ddpl.nl) en via de receptie van de Smelt. Naast de normale tickets kan men de DDPL ook bijwonen als VIP, waardoor men verzekerd is van een eerste rang plaats.

Zelf meedarten tijdens Open Drenthe

Maar er is meer! Voor aanvang van de DDPL vindt er 's middags het Open Drenthe plaats. Dit Darts4Fun toernooi zal worden gehouden in de caféstraat van de Smelt. Darters van alle leeftijden en niveau's, recreanten, amateurs en startende darters kunnen deelnemen. Er zal ook een jeugdtoernooi plaatsvinden. Er kunnen maximaal 256 deelnemers meedoen en er zijn leuke prijzen te winnen. Ter promotie van de DDPL zal er op zondag 25 maart in de Marsdijkhal in Assen een heus DDPL-promotietoernooi plaatsvinden. De aanvang van beide toernooien is om 13.00 uur.

Master Clinic Brunch

Wie na al het darten op zaterdag er geen genoeg van kan krijgen die kan op zondag 20 mei deelnemen aan een Master Clinic Brunch in het Hampshire Inn Hotel Bieze Borger. Tijdens een vier uur durende sessie kan men naast een overheerlijke brunch genieten van een interactieve clinic met een aantal deelnemers van de DDPL. Tijdens de clinic wordt men bijgepraat over een aantal facetten van de dartsport zoals rekenen, werpen en vooral ook concentratie. Uiteraard kan men de lessen ook gelijk in de praktijk brengen door het meegooien van een pijltje met de topdarters. Ook een foto en handtekeningsessie zal niet op de agenda ontbreken.

Wilt u meer weten over de Dutch Darts Premier League of wilt u meer informatie over de arrangementen en de randactiviteiten? Kijk dan op de website www.ddpl.nl





Dutch Darts Premier League