Syntens


---

Syntens in 2007 op factfindingsmissie naar Japan

Syntens, de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de EVD organiseren van 20 tot 26 mei 2007 een factfindingsmissie "Precisietechnologie" naar Japan.
Heeft u interesse, dan kunt u zich voor deze reis aanmelden via de website www.evd.nl/cpa/japan

Ondanks dat Japan één van de duurste landen ter wereld is en bovendien omringd wordt door de door ons zo gevreesde lagelonenlanden is het dit land tóch gelukt uit te groeien tot een industriële grootmacht. Van oudsher waardeert men er het ambacht hoger dan de handelsgeest. Kwaliteit verkoopt zichzelf, was eeuwenlang het credo. En die lijn trekt men door naar de huidige tijd, naar het tijdperk van hightech producten en voortrazende technologieën.

Maar met oude tradities alleen kom je er niet! Hoe is het Japan gelukt op het gebied van bijvoorbeeld microsysteemtechnologie die belangrijke hotspot te worden? Hoe is het Japanse ondernemers gelukt zich te onderscheiden van de rest van de wereld? En hoe gaat het Japanse MKB om met hun lage lonen buren? Wat kunnen wij van onze Japanse collega ondernemers leren?

Er is maar één manier om daar achter te komen. Door met eigen ogen te zien hoe ondernemers er ondernemen. Door in persoonlijke gesprekken te horen hoe men er als MKBâers de krachten bundelt. Door rond te kijken in hun bedrijven en vast te stellen dat zij geen concessies aan de hoge kwaliteitseisen van hun producten doen. Door hun onderzoeksinstellingen te bezoeken en te zien wat in de nabije toekomst voor ons relevant wordt. Door gevoel te krijgen voor hun wijze van zakendoen. Kortom: door hen te bezoeken.

Zie voor verdere bijzonderheden bijgevoegde flyer. De totale kosten bedragen ongeveer 3.500 euro. Er is ruimte voor 15 deelnemende bedrijven. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over deze reis, meldt u dan vóór 10 december aan via www.evd.nl/cpa/japan of stuur een mail naar Rim Stroeks, rst@syntens.nl