Peel Racing met sterke bezetting in BRL-V6 en BRL Light

Peel Racing is dit seizoen op twee fronten actief. Dick Freebird, de nummer twee uit de BRL Light van 2006 maakt bij Peel Racing zijn BRL-V6-debuut en wordt de teamgenoot van de ervaren Jeroen Reijntjens. Voor het eerst brengt Peel Racing ook in de BRL Light een auto aan de start en wel voor een ander jong talent, de nu nog 15-jarige Joey Hanssen, die afgelopen zondag een race in de Formule Gloria op Circuit Park Zandvoort op zijn naam wist te schrijven.

Dick Freebird werd na een succesvolle kartcarrière in 2006 gekozen tot Jong Talent binnen het Fanzonely talentenprogramma. Als beloning mocht Freebird een volledig seizoen uitkomen in de BRL Light-klasse De nu 21-jarige rijder uit Rosmalen maakte de verwachtingen meer dan waar. Hij behaalde in zestien races liefst twaalf podiumplaatsen waaronder enkele zeges en legde beslag op een tweede plaats in de titelstrijd. In zijn tweede seizoen promoveert Freebird nu naar de BRL-V6.

Freebird is door BRL-initiatiefnemer Harry Maessen ondergebracht bij Peel Racing en wordt daarmee de teamgenoot van de ervaren Jeroen Reijntjens. Freebird is natuurlijk dolgelukkig met de geboden kans. "De nummer één uit de BRL Light-serie mag het jaar daarop in de BRL-V6 uitkomen. Ik werd vorig jaar tweede achter Marijn van Kalmthout maar Marijn wilde in de BRL Light blijven en heeft zijn plaats aan mij afgestaan. Daar ben ik hem natuurlijk erg dankbaar voor. Ik ben blij dat ik in Jeroen een ervaren teamgenoot heb zodat hij me een beetje wegwijs kan maken en kan begeleiden. Aan de andere kant kan ik Joey weer op weg helpen in de BRL Light. Ik heb tot nu toe alleen nog maar kort kennisgemaakt met de BRL-V6. Binnenkort volgen uitgebreide tests waarbij ik ook in mijn eigen auto kan rijden. De BRL-V6 is een imposante auto en de Benelux Racing League een prachtige serie met een mooie wedstrijdkalender. Ik kijk er echt naar uit." Op de auto van Freebird zullen onder andere de namen prijken van Martens Transport uit Beek, Frijns Industrial Group uit Valkenburg a/d Geul, de Van Kalmthout Groep, Fanzonely, Freebird Aluminium B.V. terwijl de inzet tevens mogelijk wordt gemaakt door de BRL Association.

Jeroen Reijntjens behoeft geen nadere introductie. Ondanks zijn pas 28 jaar heeft Reijntjens er al een imposante autosportcarrière opzitten. Vanaf 1996 was Reijntjens actief in diverse formulewagenklassen. In 2001 en de jaren daarna was het de beurt aan de merkencompetities. Reijntjens zag als één van de eersten de mogelijkheden van de BRL-V6 en maakte dan ook in 2004 de overstap naar deze klasse. Ook in 2005 en 2006 bleef Reijntjens in de BRL-V6 actief. Reijntjens scoorde vele podiumplaatsen en topklasseringen. Komend seizoen is hij binnen Peel Racing de man met ervaring die Dick Freebird wegwijs moet maken in het BRL-V6 geweld. Uiteraard gaat hij ook zelf voor podiumklasseringen en de titel. De BRL-V6 is uitgevoerd in de bekende blauwe kleuren van Hörmann terwijl daarnaast Peeters Objecten B.V. en Van Lipzig ramen en kozijnen als sponsors optreden.

Diezelfde teamsponsors zijn terug te vinden op de BRL Light van Joey Hanssen. Over jong talent gesproken. Joey Hanssen is pas 15 jaar maar heeft desondanks ruime ervaring in de kartsport. Al in 1997 zat deze jongeling in wedstrijdverband op de kart en scoorde in de afgelopen jaren vele topklasseringen. De uit het Limburgse Horst afkomstige Hanssen gaat een druk seizoen tegemoet. Naast zijn BRL Light activiteiten bij Peel Racing is Hanssen ook actief in de Formule Gloria en hoe kan het anders, op de kart. Joey kan niet wachten om zijn eerste kilometers in de Peel Racing BRL Light te maken. "Op 12 april gaan we voor het eerst met de auto testen. Mijn auto is volledig nieuw opgebouwd." Ondanks dat Hanssen in de klasse debuteert gaan kenners ervan uit dat hij meteen hoge ogen gooit. In alle kartklassen waarin hij tot op heden uitkwam behoorde hij ondanks zijn jeugdige leeftijd meteen tot de snelste rijders van het veld. "Omdat dit jaar de nadruk nog op de karting ligt zal ik niet aan alle wedstrijden van de BRL Light deel kunnen nemen. Als het allemaal goed gaat moeten in 2008 de accenten net andersom liggen en gaat de autosport voor."

BRL-initiatiefnemer Harry Maessen is zeer ingenomen met de belangstelling van zoveel jong talent voor zijn klassen. "We zijn vorig jaar nauw betrokken geweest bij het debuut van Dick Freebird in de BRL Light. Dat hij een talent is heeft hij afgelopen seizoen wel bewezen. Als de nummer twee uit het kampioenschap mocht hij de plaats van Marijn van Kalmthout innemen. Het is een hele grote stap maar daarom is bewust gekozen voor de combinatie met de ervaren Jeroen Reijntjens. Het contact met Joey Hanssen en Peel Racing was makkelijk gelegd aangezien zijn vader daar als teammanager fungeert. Toen er dan ook voor Joey's autosportdebuut een team gekozen moest worden lag Peel Racing het meest voor de hand."

Het wedstrijdseizoen begint voor Peel Racing op 20 mei met de Truck Grand Prix op Zolder. De volledige wedstrijdkalender van de BRL-V6 en BRL Light ziet er als volgt uit:

20 mei Truck Grand Prix Circuit Zolder

17 juni Spa Euro Race Spa Francorchamps
12 augustus Rizla Racing Day TT Circuit Assen
26 augustus Champ Car Circuit Zolder
2 september Champ Car TT Circuit Assen
30 september A1 Grand Prix Circuit Park Zandvoort 21 oktober Finaleraces Circuit Park Zandvoort

Voor de redactie:

Meer informatie wordt u graag verstrekt door Dick Freebird, telefonisch bereikbaar op 06-12998367.

---- --