PERSBERICHT

Moderne Architectuur in de Binnenstad

Rondleiding zondag 20 mei 2007

Architectuurcentrum Aorta organiseert op zondag 20 mei aanstaande een rondleiding langs moderne architectuur in de binnenstad van Utrecht. Onder leiding van een architectuurgids worden uiteenlopende projecten bekeken, die contrasteren met of juist inspelen op de historische omgeving van de binnenstad.

De rondleiding gaat langs het woonhuis van de Utrechtse architect Mart van Schijndel en ook loopt de route langs bekende en minder bekende projecten van het bureau Sluijmer en Van Leeuwen, zoals de blauwbetegelde sandwichwoning aan de Nobeldwarsstraat en het spraakmakende metalen huisje aan de Drift. Verder worden het stadhuis van Miralles aan de heringerichte Ganzenmarkt bekeken en het appartementencomplex van Bob van Reeth aan de Mariaplaats, waar in het ontwerp rekening is gehouden met de oude situatie als immuniteit van de Mariakerk en de archeologische vondsten, die bij de bouw tevoorschijn kwamen. Zo is onder meer de tegelvloer te bezichtigen van het voormalige woonhuis van de schilder Bloemaert. Tijdens de rondleiding worden de gebouwen alleen aan de buitenkant bezichtigd.

Aanvang 15:00 uur
Vertrek Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14 Kosten 7,50 euro per persoon (6,25 euro U-pas houders, 65+, studenten en Vrienden van Aorta) Duur 1 ½ uur
Informatie en aanmelden: van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per email opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030)2321686, fax (030)2321390. Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag 12.00-17.00 uur, zaterdag 13.00-17.00 uur.


Noot voor de redactie ­