Ingezonden persbericht


Persbericht

Debat: 'Een nieuwe linkse lente op het Zuid-Amerikaanse continent?'

Zondag 20 mei in LUX te Nijmegen

Met de opkomst van diverse linkse presidenten; Lula in Brazilië, Chavez in Venezuela, Morales in Bolivia en Bartelet in Chili, lijkt het alsof het hele continent een slag naar links maakt. Wordt hier het socialisme opnieuw uitgevonden, of zijn deze presidenten daarvoor te verschillend? Hoe is het eigenlijk in Zuid-Amerika? Kom langs en proef de sfeer van het Zuid-Amerikaanse continent; met debat, film, video, fotografie en tango!

Met o.a. Joshua Livestro, columnist Buitenhof, Barber van de Pol, auteur en literatuurcriticus van o.a. NRC Handelsblad en de Groene Amsterdammer, José Zepeda, hoofd Latijns-Amerika van de Wereldomroep, Jan de Kievid, bestuurslid OLAA en redactielid La Chispa, Ronald de Hommel, internationaal fotojournalist (winnaar Zilveren Camera), Koos Michel, medewerker Oxfam Novib, Mariëtte Heres, regisseur en Remko Dalkmann, publicist en reisleider bij SNP.

Vertoond worden o.a. de films 'Cuba na Castro', 'De geoliede revolutie van Hugo Chavez' en 'Van wie is Bolivia?'

Zondag 20 mei I Vanaf 12.00 uur I Entree gratis (filmprogramma 5 euro) Locatie Cinemariënburg I Zie ook www.globaldebat.nl

De Global Zondag is een multidisciplinair LUX-event met film, videokunst, beeldcultuur en debat, dat tweemaandelijks de achterkant van het wereldnieuws bespreekt en duidt. Global is een publiek project van LUX en het CIDIN van de Radboud Universiteit, over de mensen in de Derde Wereld die het slechter hebben dan wij en de vraag wat wij, met hen, daaraan kunnen doen. Dit project is mogelijk gemaakt door de NCDO. Informatie over dit project vindt u op www.globaldebat.nl.


---- --