Ingezonden persbericht


Actie en debat in amsterdam als alternatief voor g8

Wat: Top van Onderop.
Wanneer: Zondag 20 mei 2007 11.00-18.00 uur.
Waar: De Balie, Barlaeus Gymnasium, Museumplein Amsterdam. Wie: Nederlands Sociaal Forum.
Waarom: Alternatieven presenteren voor andere wereld dan G8 voorstaat.

'Een andere wereld is mogelijk', een andere wereld zonder oorlog, armoede en klimaatverandering. Het Nederlands Sociaal Forum (NSF) organiseert daarom op zondag 20 mei van 11-18 uur de 'Top van Onderop'. In aanloop naar de G8 begin juni in Duitsland, komen in Nederland sociale bewegingen bij elkaar om hun alternatieven voor een andere wereld te presenteren. In De Balie en het Barlaeus Gymnasium aan het Leidseplein in Amsterdam zijn ruim vijftig debatten, films en workshops. Om 13 uur wordt het startsein gegeven voor een protestactie op het Museumplein voor het Amerikaanse consulaat.

Sprekers.

Op de Top van Onderop worden meer dan duizend deelnemers verwacht. Prominente sprekers op de Top van Onderop zijn Cindy Sheehan (vredesactiviste uit de VS, moeder van een in Irak overleden soldaat), Max van den Berg (PvdA), Harry van Bommel (SP), Naima Azough (Groenlinks), Sylvia Borren (Oxfam Novib) en Frank Kohler (Milieudefensie). Uit het buitenland komen verder Jonathan Neale (UK), Mona Bricke (DU) en Andrey Ozharovskiy (Rusland).

Over Nederlands Sociaal Forum.

Op alle niveau's is de afgelopen jaren de anders-globaliseringsbeweging opgekomen die mensen verenigt onder de leus 'Een Andere Wereld is Mogelijk!'. Organisaties die op diverse terreinen actief zijn - milieu, mensenrechten, armoede, vrede, arbeid - krijgen op de fora een platform voor samenwerking. In 2001 werd in Brazilië het eerste succesvolle Wereld Sociaal Forum gehouden. In 2004 volgde het Nederlands Sociaal Forum (NSF), met meer dan 250 deelnemende organisaties. In mei 2006 was de tweede succesvolle bijeenkomst van het NSF in Nijmegen met 150 workshops en debatten.

---