Ingezonden persbericht


Persbericht Leidse Muziekboot

Leiden, 16 mei 2007

De Leidse Muziekboot kiest het grachtenwater

Komende zondag 20 mei 2007 zal de Leidse Muziekboot voor het eerst officieel uitvaren. Als het aan de initiatiefnemers Frank van Leeuwen van ProKwadraat en Peter Labrujère van de Leidse Rederij ligt gaat dat dit jaar nog veel vaker gebeuren. Er staan reeds zes waterconcerten gepland maar wij hopen op een veelvoud daarvan.

Programma

Het voorlopige programma van de Leidse Muziekboot ziet er als volgt uit. De Leidse Muziekboot zal tussen 12.00 en 16.00 uur langs een groot aantal terrassen in de Leidse binnenstad varen. NB: Bij regen vaart de boot niet uit.

Zondag 20 mei 2007 - Hot Club Trio- Swingende zigeuner jazz van de bovenste plank. Zaterdag 9 juni 2007 - Frankie & Friends - Gezellig Caribische combo met o.a. steelpan virtuoos & zanger Frankie Arrindell. Zondag 10 juni 2007 - Oom & Neef - Sfeervol pop duo met Living legend Chris Koenen en zijn neef Wim Haak (alias kapitein Haak) Zaterdag 16 juni 2007 - De Roodborstjes - Zeldzaam goed all-round pop trio met o.a. Martijn Groen (drums & backing vocals) n.b. spelen ook verzoeknummers (u roept zij spelen!!) Zaterdag 23 juni 2007 - Leids Festival van het Levenslied - Tijdens het Leids Festival van het Levenslied wordt de Leidse Muziekboot ingezet als podium voor de deelnemende artiesten onder andere bij Annie's Verjaardag zullen optreden. Zondag 24 juni 2007 - De Slechte Band - Op de zondag na het Leids Festival van het Levenslied is het de beurt aan de Slechte Band om de grachten van Leiden nogmaals te vullen met het Nederlandse lied. Kijk op www.slechteband.nl voor meer informatie over deze Leidse tobact. 30 juni 2007 - Ed Citroen & Hiddo van Os - Oud-winnaar van het Leids Festival van het Levenslied Ed Citroen en Hiddo van Os zullen als opwarmer voor het Straatmuzikantenconcours De Gouden Pet de terrasbezoekers vermaken met gitaar, accordeon, drums en draaiorgel.

Het programma is ook terug te vinden op www.muziekfestivalsleiden.nl.

Estafettesponsoring


1e Hoofdsponsor van de Leidse Muziekboot is het organisatiebureau voor Groepsarrangementen Groepswijzer.nl. Een banier Groepswijzer.nl zal de komende drie concerten het achtersteven van de boot sieren. Voor de daaropvolgende concerten wordt daarom gezocht naar andere sponsors. Deze kunnen zich melden bij ProKwadraat.

Het project wordt verder mogelijk gemaakt door de volgende partijen: Centrummanagement Leiden , Stichting Muziekfestivals Leiden, ProKwadraat, De Leidse Rederij, Pasadena ,BSG Media.

Voor de pers:

Voor meer informative kunt u contact opnemen met Frank van Leeuwen: info@prokwadraat.nl, 06-10399488 of 071-5233485.