Politie Groningen

Zondag 20 mei 2007

Provincie Groningen, 20-05-2007

Groningen: man omgekomen bij brand

De politie heeft zaterdagnacht in een uitgebrande woning aan de Olgerweg in Groningen het lichaam gevonden van een man. Hij is vermoedelijk om het leven gekomen bij de brand die eerder die avond ontstond. De woning en de naastgelegen schuur brandden volledig uit. Vanwege instortingsgevaar konden brandweer en politie de woning pas enkele uren na het sein brandmeester binnengaan. De technische recherche doet onderzoek.

Groningen:fietsster gewond na val

Een 45-jarige fietsster uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt na een val op de Korreweg. De vrouw fietste over het fietspad toen ze schrok van een auto die vanuit de Gratemastraat de Korreweg in wilde rijden. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: motorrijder bekeurd

De politie heeft zaterdagmiddag op de Beneluxweg een 37-jarige motorrijder uit Groningen bekeurd. De man werd met een gemiddelde snelheid van 116 km/u geklokt, terwijl 70 km/u de maximum snelheid is. Op de Emingaheerd wilden de agenten de motorrijder staande houden, maar hij haalde de politie in en reed over een doorgetrokken streep. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: Duitse motorrijder gewond

Bij een ongeval op de kruising Odenseweg met de Koldingweg in Groningen is zaterdagmiddag een 39-jarige Duitse motorrijder gewond geraakt. De man zag op de kruising een 39-jarige automobilist uit Groningen over het hoofd en gaf hem geen voorrang. Als gevolg hiervan reed de Duitser tegen het voertuig van de Groninger en werd van zijn motor geslingerd. Hij is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man rijdt achteruit tegen boom

Een 75-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn auto van een oprit reed. De man reed achteruit de Esserweg op, maar raakte daarbij de controle over zijn voertuig kwijt. Hierdoor kwam hij tegen een boom tot stilstand. De Stadjer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen/Winschoten: alcomobilisten

Groningen - De politie heeft zaterdagnacht op de Aweg in Groningen een 32-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. Agenten kregen een melding van een taxichauffeur dat de Hoogezandster slingerend over de weg reed. De man reed in eerste instantie door nadat er een stopteken was gegeven. Even verderop zette hij zijn auto toch langs de kant. De alcomobilist was niet in staat om een alcoholtest te ondergaan. Op het bureau weigerde hij een bloedproef. Daarop is de man ingesloten.

Winschoten Een 29-jarige man uit Winschoten is bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol in een brommobiel reed. De Winschoter reed op de Spaarnestraat in zijn woonplaats en vloog hier uit de bocht. Hij bleek ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Wirdum: man rijdt in sloot

Een 74-jarige man uit Loppersum is zaterdagmorgen door onbekende oorzaak te water geraakt. De man reed in zijn invalidenwagen op de Kerkeweg in Wirdum toen omstanders zagen dat hij in een sloot reed. Zij wisten hem op het droge te krijgen en waarschuwden de hulpdiensten. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Zoutkamp: kraan los op aanhangwagen

De politie heeft zaterdagmorgen op de Churchillweg in Zoutkamp een 27-jarige tractorbestuurder uit Ulrum bekeurd. De man had een kraan achter op de aanhangwagen, maar de kraan was niet vastgezet. Hierdoor ontstond gevaar van afvallende lading. De politie maakt proces-verbaal op.

Sebaldeburen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagmorgen het rijbewijs van een 36-jarige automobilist uit Amsterdam ingevorderd. De man reed met snelheden tot 160 km/u over de N388 bij Sebaldeburen. De gemiddelde snelheid werd vastgesteld op 135 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Tegen de Amsterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand/Harkstede: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in Hoogezand en Harkstede zijn 46 blaastesten uitgevoerd. Geen van de bestuurders bleek te hebben gedronken. Wel reden 15 voertuigen te snel. Een 17-jarige bromfietser uit Foxhol werd bekeurd omdat hij met te hoge snelheid door op de Industrieweg in Hoogezand reed. Hij reed 71 km/u binnen de bebouwde kom. Bovendien had hij geen bromfietscertificaat bij zich en tijdens de controle aan het voertuig bleek een van zijn banden glad te zijn.

Middelstum: motorrijders te snel

De politie heeft zaterdagmiddag twee motorrijders (26 en 27 jaar) uit Groningen bekeurd. Beide mannen reden met hoge snelheid over de Eemshavenweg in de richting van Groningen. De 26-jarige Stadjer werd geklokt op 137 km/u. De 27 coureur reed met een gemiddelde snelheid van 147 km/u. De politie maakt tegen beiden proces-verbaal op.

Winschoten: man geslagen

De politie heeft zaterdagnacht in de Emmastraat twee mannen uit Groningen (49) en Winschoten (33) aangehouden. Een van de mannen zou in een horecagelegenheid op het Marktplein een 18-jarige Winschoter hebben geslagen met een fles. De andere man sloeg het slachtoffer daarna nog een keer. De politie onderzoekt de zaak.