Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Mishandeling na verkeersruzie, man aangehouden

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:04:18

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Stationsplein een 26-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling. De mishandeling zou een gevolg zijn van een verkeersruzie, waarbij de man een 26-jarige inwoner van het Brabantse Schijndel zou hebben geslagen. Het slachtoffer was daarbij lichtgewond geraakt. Volgens de Brabander wilde hij rond drie uur met zijn vriendin de rijbaan oversteken bij een oversteekplaats toen de Arnhemmer als bestuurder van een taxi aan kwam rijden. Naar de mening van de Schijndelnaar ging dat te hard. Toen hij de taxichauffeur vervolgens over zijn rijgedrag aansprak zou deze het slachtoffer hebben geslagen. Volgens de Arnhemmer zou er bij de woordenwisseling tegen zijn taxi zijn geschopt of geslagen waarna hij de Brabander een klap had gegeven. De man is na verhoor vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden.
(07-078275)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Viertal opgepakt na diefstal telefoon

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:03:38

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zaterdagochtend vroeg vier personen opgepakt na een melding van een diefstal van een telefoon. De vier, een 20-jarige vrouw uit Oosterhout, een 18-jarige vrouw uit Arnhem, een 21-jarige Arnhemmer en een 34-jarige man uit Velp werden direct na het voorval aangehouden. De zaak kwam aan het rollen toen een 19-jarige Edenaar rond half vier op het Willemsplein surveillerende agenten aansprak nadat hij volgens zijn zeggen door een groepje was bestolen van zijn GSM. Daarbij wees hij de twee vrouwen en twee mannen aan als verdachten. Nadat het nummer van de vermiste telefoon gebeld werd hoorden agenten het toestel afgaan in de handtas van een van de vrouwen. Daarop werden de vier meegenomen naar het politiebureau. De Edenaar deed aangifte en kreeg gelijk zijn telefoon terug. (07-078280)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer betrapt bij poging diefstal auto

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:03:05

ARNHEM - Een 38-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een auto. Getuigen hadden de man in de kraag gevat nadat ze hem omstreeks half één op de Johan de Wittlaan betrapten toen hij probeerde er met een auto vandoor te gaan. Na ontdekking zette de Arnhemmer het op een lopen maar werd daarbij achtervolgd door de getuigen. Op de Stadhoudersstraat wist men de Arnhemmer te achterhalen en ontstond een vechtpartij. Een van de getuigen, een 26-jarige Arnhemmer, raakte daarbij gewond nadat hij door de verdachte tot bloedens toe in de hand zou zijn gebeten. Gewaarschuwde agenten namen de 38-jarige Arnhemmer mee naar het politiebureau waar hij is ingesloten. De sleutels van de auto bleken de avond ervoor te zijn buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Johan de Wittlaan. (07-078230)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:02:28

ARNHEM - Op de Groningensingel in Arnhem-Zuid heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige Arnhemmer aangehouden. Politieagenten zagen de man rond half drie bij een gebouw aan de Groningensingel een ruit in trappen. De agenten waren op dat moment bezig met een onderzoek naar de vernieling van een auto aan de Groningensingel. Kort nadat de bewuste auto met schade was aangetroffen zagen de agenten de Arnhemmer in de buurt de ruit van het gebouw vernielen. De man is ingesloten. Onderzocht wordt of de man ook iets te maken heeft met de vernieling aan de geparkeerde auto. (07-078698)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na vernieling aan auto

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:01:58

ARNHEM - Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond door de politie opgepakt wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht op de Eusebiusbuitensingel tegen een geparkeerde auto te hebben getrapt waardoor schade was ontstaan. Getuigen die dat hadden gezien waarschuwden de politie waarna de man even later in de buurt kon worden aangehouden. De man bleek op krukken en met een been in het gips te lopen. Waarom de vernieling was gepleegd is nog onduidelijk. De man heeft tot dusver ontkend en is in verzekering gesteld. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan. (07-078134)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zes aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:01:24

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft het afgelopen weekend in totaal zes verdachten aangehouden wegens winkeldiefstallen in de stad. Een 50-jarige Arnhemmer liep vrijdagmiddag tegen de lamp bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein. Niet alleen had de man al eerder een winkelverbod voor de zaak gekregen, hij zou ook cosmetica hebben gestolen. De Arnhemmer werd door een beveiligingsmedewerker gepakt en aan de politie overgedragen. De man, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld. Op de Steenstraat werd vrijdagmiddag een 41-jarige man uit Arnhem opgepakt. Hij zou parfum hebben gestolen. Een 42-jarige Arnhemmer werd op de Hanzestraat aangehouden nadat hij een blikje bier zou hebben meegenomen zonder af te rekenen. De man bleek ook nog voor 492 euro aan achterstallige boetes te hebben openstaan. Drie Apeldoornse meisjes werden zaterdag in een kledingzaak aan de Roggestraat betrapt nadat ze kleding zouden hebben gestolen. De drie zouden daarvoor al schaartjes hebben gestolen om beveiligingslabels los te knippen.
(07-078513)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053