Digitale Gemeente Houten

Medewerkers van Viveste zetten zich in voor de Houtense samenleving

zondag 20 mei 2007 - Bron: Viveste

Op 10 mei was het eerste personeelsuitje van de gefuseerde woningstichting Viveste. De personeelsdag van Viveste stond s ochtends in het teken van maatschappelijke betrokkenheid. Het middagprogramma was weer gezamenlijk en had een ontspannen karakter.

De 35 medewerkers gingen s ochtends in vier groepen uiteen. De eerste groep ging met alle 42 kinderen van basisschool Het Mozaiek in Tull en t Waal naar Kasteel de Haar in Haarzuilens. Daar kregen ze een kinderrondleiding door de kamers van het kasteel. Spannend om te zien hoe de mensen vroeger in een kasteel leefden. De medewerkers van Viveste zorgden samen met de leerkrachten voor de begeleiding.

Andere personeelsleden hielpen een handje bij een creatieve workshop voor Wereldvrouwen. Een groep vrouwen van buitenlandse afkomst maakten een ketting voor zichzelf. De workshop werd gehouden op het kantoor van Viveste, in samenwerking met project Samen Doen Wereldvrouwen.

Ook aan de ouderen in Houten werd gedacht. Een groep van 7 medewerkers maakten met zon 15 ouderen die aangesloten zijn bij de Zonnebloem, een kastelentocht met de auto. De route kwam langs de vele kastelen die in Zuidoost Utrecht staan. In het mooie Wijk bij Duurstede werd gezamenlijk koffie gedronken met iets lekkers erbij. Een gezellige ochtend en nog leerzaam ook!

De laatste groep stak de handen uit de mouwen op de kinderboerderij. Daar hebben zij het kippenhok in de verf gezet van binnen en van buiten.

De leerlingen van de school, de Wereldvrouwen, de ouderen van de Zonnebloem én de Kinderboerderij vonden het erg leuk dat Viveste dit voor hen had georganiseerd. En voor de medewerkers van Viveste was het juist erg leuk om iets te kunnen betekenen voor deze mensen. Al met al een geslaagde personeelsdag!

De samenwerking tussen Viveste en de verschillende maatschappelijke organisaties is tot stand gekomen door de intermediair van het Platform Maatschappelijk betrokken Ondernemen Houten. Viveste is founder van dit platform.

Viveste in Houten is een woningstichting die staat voor een levendige en leefbare stad. Het motto is: Viveste geeft inhoud aan wonen. Viveste staat voor een prettig woon- en leefklimaat in de wijken en buurten Houten. Zij wil goede, betaalbare woningen bieden in een prettige leefomgeving. Viveste beheert ruim 4.700 woningen en 17 Verenigingen van Eigenaren in de kernen Houten, Schalkwijk, Tull en t Waal en t Goy.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).