Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 mei 2007

Naam Marloes Nollen/Kadir Yildirim: 053-4555588

Drie rijbewijzen ingevorderd

Enschede

Een automobilist, die onder invloed van alcohol verkeerde probeerde een controle van de politie te vermijden. Na een achtervolging werd de man klem gereden door de politie en werd zijn rijbewijs ingevorderd i.v.m. een te hoog alcoholpromillage. De man blies 1,46 promille. Een 21-jarige Enschedese automobilist reed op zaterdag 19 mei omstreeks 23.50 uur opvallend snel weg bij het zien van politie op de Zuiderval in Enschede. De politie reed de man achterna en al snel bleek dat de man een controle wilde vermijden, want hij ging steeds sneller rijden. Op de Patmossingel verloor de man de macht over het stuur en raakte een lantaarnpaal. Toch reed de man weer verder, maar kort erna verloor hij op de Patmossingel t.h.v. de Kostersstraat wederom de macht over het stuur reed tegen een boom en raakte een auto die op de andere weghelft reed. De politie heeft de man klem gereden en aangehouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de 21-jarige automobilist zaten nog twee andere jongemannen uit Enschede. Zij zijn ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, maar hadden geen letsel opgelopen. De brandweer is ook ter plaatse geweest en heeft de weg schoongemaakt. De bestuurster van de tegemoetkomende auto, betrof een 50-jarige vrouw uit Enschede. Zij is niet gewond geraakt door de aanrijding. (07-0652322)

Enschede

Op zaterdag 19 mei omstreeks 01.35 uur werd op de Ruyterlaan in Enschede een 24-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,57 promille. Zijn rijbewijs is gevorderd. (07-064922)

Goor
Op vrijdag 18 mei omstreeks 22.55 uur werd op de Doctor Schaepmanstraat in Goor een 45-jarige automoblist uit Barchem gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 2,42 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-064890)

Inbrekers aangehouden

Enschede

Op zaterdag 19 mei omstreeks 04.00 uur zijn in een groenstrook aan de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de Voortmansweg in Enschede twee mannen aangehouden i.v.m. enkele woninginbraken en pogingen tot woninginbraak, die even hiervoor waren gepleegd in de wijk het Deppenbroek. De aangehouden mannen komen uit Enschede en zijn 21 en 18 jaar oud. De mannen konden worden aangehouden m.b.v. een diensthond. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering zijn gesteld. (07-064951)

Dief aangehouden op heterdaad

Goor

Op zaterdag 19 mei omstreeks 18.30 uur is een 27-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk op de Rijssensestraat in Goor aangehouden i.v.m. diefstal van een fiets. Even hiervoor was er bij de politie een melding binnengekomen dat een man een fiets had gestolen in het centrum van Goor. De man had deze fiets op een aanhanger geplaatst en was weggereden. Het kenteken van de auto was genoteerd door de melder. De auto met aanhanger en fiets werden door de politie gesignaleerd en zodoende kon de man worden aangehouden. De aanhanger bleek eerder die dag gestolen te zijn in Tubbergen. De man is in verzekering gesteld. (07-065228)

Koperdieven aangehouden

Almelo

Op zaterdag 19 mei omstreeks 16.35 uur zijn op een bedrijfsterrein aan de Slachthuiskade in Almelo twee mannen aangehouden i.v.m. koperdiefstal. De aangehouden mannen komen uit Almelo en Zutphen en zijn 32 en 18 jaar oud. De mannen konden op heterdaad worden aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau, waar zij in verzekering zijn gesteld. (07-065178)

Zakkenroller aangehouden

Enschede

Op zaterdag 19 mei omstreeks 15.30 uur werd op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een 46-jarige man uit Enschede aangehouden i.v.m. poging van zakkenrollerij op de markt. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld. De man is een veelpleger. (07-064951)

Onrustige afloop nachtmarkt

Nijverdal

Op zaterdag 19 mei tussen omstreeks 01.00 en 03.00 uur was het erg onrustig in het centrum van Nijverdal.

Politieagenten vroegen omstreeks 01.00 uur aan een jongeman op de Willem Alexanderstraat of hij zich wilde legitimeren, omdat hij zich agressief gedroeg. De man gaf hier geen gehoor aan. Hierop werd besloten om de man aan te houden. De man verzette zich hevig. Enkele jongemannen mengden zich in de aanhouding en duwden en trokken aan de politiemensen. Ook werden er verschillende beledigingen geuit richting de politiemensen. Uiteindelijk werden vijf mannen overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. Zij waren 44, 20, 18, 21 en 18 jaar oud en kwamen uit Enschede, Hellendoorn en Nijverdal. (07-064920)

Omstreeks 01.10 uur werd een politieman op de Johan Frisostraat beledigd door een vrouw. De politieman hield de vrouw hiervoor aan. De vrouw bleef de politieman beledigen. De politieman werd hierna geslagen in zijn gezicht door een man en ook kwamen er meerdere mannen met gebalde vuisten op de politieman afgelopen. De politieman was genoodzaakt door de dreigende situatie om zijn dienstwapen te trekken. Er werd toen afstand gehouden door de agressieve personen. De man die geslagen heeft, betrof een 43-jarige man uit Nijverdal. Hij is in verzekering gesteld. De vrouw die werd aangehouden i.v.m. de beledigingen werd overgebracht naar het bureau, waar zij is gehoord. Zij is later die ochtend heengezonden. (07-064923)

Omstreeks 02.30 uur kwam er een melding binnen dat er aan de Grotestraat een vechtpartij was, waar meerdere personen bij betrokken waren. Ter plaatse bleek dat een 22-jarige man uit Nijverdal een 27-jarige man uit Almelo had geschopt toen de man op de grond lag. De verdachte is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht en ter plaatse behandeld aan het letsel, dat hij had opgelopen. (07-064943)


---- --