Persberichten Lekstroom 12.30 uur

Utrecht, 20-05-2007

Aanhoudingen

VIANEN De politie heeft gedurende het sleepbootfestijn extra toezicht gehouden. Hierbij zijn in totaal 9 personen aangehouden voor bedreiging, niet voldoen aan een vordering en rijden onder invloed.

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond 02.00 uur een melding van een vechtpartij op de Voorstraat. Agenten troffen een groep van 20 tot 30 personen aan, die vervolgens wegrenden richting de Julianabrug. Daar bleef de groep staan en agenten sommeerde de groep weg te gaan. Een van hen, een 18-jarige man uit Vianen negeerde dit bevel en bleef staan. Na diverse waarschuwingen heeft een agent de man een klap gegeven met zijn wapenstok. Toen de Vianees de agent daarop bedreigde, is hij aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 28-jarige uit Vianen en een 26-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat zij zij weigerde weg te gaan. Een groep mannen stond rond 02.00 uur op de Voorstraat. Zij waren zeer luidruchtig en agenten hebben de groep verzocht te vertrekken. Twee van hen voldeden niet aan deze vordering en zijn aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie 5 automobilisten en 1 motorrijder aangehouden voor het rijden onder invloed. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren.

Tegen alle aangehouden personen is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen vlag

VIANEN De politie heeft vrijdagavond rond 21.20 uur een 21-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Vianen aangehouden voor het stelen van gemeentevlag. Een getuige had gezien dat de twee met de vlag liepen en sprak twee agenten aan die op dat moment surveilleerden. De twee mannen konden kort hierop worden aangehouden. Zij hadden de vlag nog in hun bezit. De gemeente had voor het sleepbotenfestival een aantal vlaggen gehesen op de Bentz Berg en heeft aangifte gedaan van diefstal. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BENSCHOP De politie heeft vrijdag 18 mei op de M.A. Reinaldaweg een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.30 en 11.30 uur zijn 290 voertuigen gecontroleerd. Vier van hen overschreden de maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/uur. Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser onder invloed

HOUTEN Agenten hebben vrijdagavond rond 23.00 uur op de Zeeltsloot een 16-jarige jongen uit Houten aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de jongen rijden op een bromfiets zonder verlichting. Ook droegen hij en zijn medepassagier geen helm. Toen agenten hem controleerden, bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Ook was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 300 ugl/s. In overleg met de ouders van de jongen heeft hij afstand gedaan van de bromfiets. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder bromfietscertificaat en het rijden onder invloed. De bijrijder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.