Persberichten Rijn & Venen, 12.35 uur

Utrecht, 20-05-2007

Drinken op straat

MAARSSEN Twee jongens van 15 en 17 jaar oud hebben vrijdagavond een proces-verbaal gekregen voor het drinken van alcohol op straat. Via cameratoezicht zag een agent een groepje jongeren zitten op het Harmonieplein. Twee van hen dronken alcohol. Surveillerende agenten zijn vervolgens naar het Harmonieplein gestuurd en constateerden de overtreding.

Muzikant bekeurd

BREUKELEN Een 33-jarige man uit Roemenië heeft vrijdagmiddag een proces-verbaal gekregen omdat hij zonder vergunning muziek aan het spelen was. Surveillerende agenten zagen de man om 14.00 uur muziek maken op de Hazeslinger. Hij was in het gezelschap van een 18-jarige landgenoot. Toen agenten hem controleerden, bleek hij hiervoor geen vergunning te hebben. De man kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

ABCOUDE De politie heeft op vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burgemeester Des Tombeweg. Acht automobilisten overschreden de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur.

Onder invloed

WILNIS De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige automobiliste uit Heemstede aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw rond 04.00 uur rijden over de Veenweg en bij controle bleek zij onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige man uit Woerden aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rond 02.00 uur rijden over de Klaproosweide en bij controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 860 ug/l. Dit is bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verlaten plaats ongeval

WOERDEN Een 24-jarige man uit Woerden is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van ongeval.

Een surveillerende agent zag rond 04.00 uur een voertuig met hoge snelheid over de Burgemeester van Kempensingel rijden. De auto stopte en reed vervolgens in zijn achteruit tegen de muur aan van een horecagelegenheid. De 24-jarige automobilist stapte uit de auto en wilde tegen de muur aan urineren. De agent sprak de man hierop aan en wilde hem controleren. De man liep echter weg, waarop hij werd aangehouden. De Woerdenaar verzette zich tegen de aanhouding, probeerde de agent een klap te geven en ging er vandoor in de richting van het Brediuspark. Met behulp van de warmtebeeldkijker heeft de politie de man in het park getraceerd en wederom aangehouden. Tegen de Woerdenaar is proces-verbaal opgemaakt.