Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Oosterhout 19 & 20 mei

OOSTERHOUT NB, 20 mei 2007

Dronken jongens vernielen fietsen

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmorgen rond 03.00 uur op de Markt een 16-jarige jongen uit Oosterhout en een evenoude inwoner van Breda aangehouden. Ter hoogte van de fietsenkelder schopte het tweetal tegen enkele geparkeerde fietsen. De jongens verklaarden dat ze te veel hadden gedronken en dachten dat het hun eigen fietsen betrof. Na verhoor zijn ze aan hun ouders overgedragen. Vermoedelijk wordt het tweetal voor hun straf verwezen naar bureau HALT.

Automobilisten onder invloed

WAALWIJK: Een 29-jarige automobilist uit Kaatsheuvel is zaterdagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op de Grotestraat wegens rijden onder invloed van alcohol. De man blies bij een controle 655 ug/l, bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De Kaatsheuvelnaar kon zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagmorgen kort voor 04.00 uur op de A59 een 38-jarige inwoner van Goes aangehouden. Hij blies 500 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Met een proces-verbaal is hij heengezonden.

DONGEN: Op de Monseigneur Nolenslaan is zondagmorgen kort na 01.30 uur een 43-jarige Dongenaar aangehouden. Hij reed met hoge snelheid en werd door agenten aan de kant gezet. De Dongenaar die direct erg agressief reageerde en agenten beledigde, blies uiteindelijk 815 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal is de man heengezonden.

Kaatsheuvelnaar aangehouden na ruzie met verkeersregelaar

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond kort voor 20.00 uur een 18-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Hij reed op de hoek van de Sweenstraat-Hilsestraat bijna een verkeersregelaar ondersteboven die daar vanwege de Kaatsheuvelse Pleinloop aan het werk was. De verkeersregelaar, een 24-jarige Kaatsheuvelnaar, heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag. De automobilist wilde doorrijden nadat een auto voor hem wel door de afzetting mocht, maar de regelaar gaf hem een stopteken. Desondanks reed de 18-jarige man door en wel over de voet van zijn plaatsgenoot. In een reactie sloeg de 24-jarige man tegen een autoruit die daardoor kapot ging. De 18-jarige man stapte uit en zou de verkeersregelaar en diens vriendin hebben bedreigd. De man heeft zijn rijbewijs mogen inleveren en is na verhoor heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Tilburger aangehouden na mishandeling bij Mollebosfist

GILZE: De politie heeft zondagmorgen rond 02.15 uur op de Nieuwstraat een 21-jarige Tilburger aangehouden die ervan worden verdacht een 40-jarige beveiligingsmedewerker bij het Mollebosfist te hebben mishandeld. Het slachtoffer zou uit het niets een klap hebben gekregen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek ook de Tilburger diverse stevige klappen te hebben gehad. De politie onderzoekt de zaak. In eerste instantie werd ook een vriend van de verdachte, een 20-jarige Gilzenaar, op aangeven van de beveiliging aangehouden, maar dat bleek niet terecht.

Inbraak bij kledingzaak in Oosterhout

OOSTERHOUT: Bij een inbraak in een kledingzaak aan de Arkendonk is zondagmorgen rond 05.00 uur een kluis met een geldbedrag gestolen. Vermoedelijk is daarbij een auto gebruikt. Kort na de inbraak kreeg de politie een melding dat er op de Lage Molenpolderweg een Opel Kadett in brand stond. De auto bleek eigendom van een 42-jarige Amsterdammer die vrijdag aangifte deed van diefstal van zijn auto vanaf het Paterserf. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt of de gestolen auto bij de inbraak is gebruikt.

Auteur: Andre van den Hul