Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Tilburg 19 & 20 mei

TILBURG, 20 mei 2007

Goede sfeer bij uitgaanspubliek in binnenstad van Tilburg

TILBURG: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg vrijdag- en zaterdagnacht in totaal acht aanhoudingen verricht. Vrijdag was het erg rustig, op zaterdag was er veel stapvolk op de been. De aanhoudingen werden gedaan voor feiten als onder andere mishandeling, belediging en baldadigheid. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan. Alle verdachten zijn weer op vrije voeten.

Vrijdagnacht

Een 24-jarige Tilburger werd rond 03.50 uur op het Stadhuisplein aangehouden. Hij bemoeide zich met een opstootje dat agenten probeerde te sussen en beledigde hen.

Zaterdagnacht

In de Tuinstraat werden rond 02.15 uur twee mannen (18 en 20 jaar) uit Tilburg aangehouden wegens baldadigheid. Zij schopten tegen enkele fietsen die daar geparkeerd stonden.

Rond 02.50 werd op de Paleisring een 37-jarige Tilburger aangehouden. Hij stond te wildplassen en agenten vroegen hem om een legitimatiebewijs. Dat had hij niet bij zich en de man dacht weg te kunnen lopen, maar werd toch in de kraag gepakt.

Bij een horecazaak aan diezelfde Paleisring was een 27-jarige Tilburger tegen 03.15 uur vervelend en hem werd de toegang ontzegd. Vervolgens bleef hij voor het café rondhangen en agenten vroegen hem herhaaldelijk te vertrekken. Dat deed hij niet.

Een 22-jarige Tilburger werd rond 03.40 uur op de Spoorlaan aangehouden, nadat hij een 27-jarige stadgenoot had geslagen in de Veemarktstraat.

Rond 03.45 uur werd op de Paleisring een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 18-jarige vrouw uit Tilburg, een bekende van hem. Hij riep tegen haar dat hij haar met een honkbalknuppel zou gaan slaan. De twee leven al langer in onmin met elkaar.

Op het Piusplein deed rond 04.15 uur een 21-jarige Tilburger vervelend toen agenten een opstootje probeerde te sussen. Hij vertrok niet toen daar herhaaldelijk om gevraagd werd. Toen hij agenten kankerwouten noemde, was de maat vol en werd hij aangehouden.

Fietsendief aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond kort na 22.30 uur een 29-jarige Tilburger aangehouden. Agenten die vanaf bureau Wilhelminapark voor een surveillanceronde vertrokken, zagen de man op zijn fiets rijden met een andere fiets op de schouder. Ze gingen hem achterna en konden de Tilburger in de Pastoor Leblancstraat aanhouden. Na verhoor kon de man vertrekken. Hij zegt dat de fiets van zijn vriendin is en dat zij de sleuteltjes heeft. De politie onderzoekt de zaak.

Inwoonster Udenhout door het lint

UDENHOUT: Een 44-jarige inwoonster van Udenhout is zaterdagmorgen rond
01.15 uur aangehouden. Zij ging door het lint en vernielde twee ruiten van haar woning. Ook beledigde en bedreigde zij agenten die ter plaatse kwamen. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Twee winkeldievegges aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag kort na 15.30 uur twee Tilburgse vrouwen van 20 en 21 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg. De twee zussen stalen twee flessen whisky en liepen de winkel uit. Personeel volgde hen en hield ze staande. Volgens het tweetal hadden ze de flessen drank van een bekende gehad buiten de supermarkt. De zussen zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Goirlese beroofd van tas bij NS-station West

TILBURG: Een 54-jarige vrouw uit Goirle is zaterdagmiddag rond 18.30 uur bij NS-station-West van haar tas beroofd. Samen met haar vriendin kwam de Goirlese terug van een treinreis en liep de twee naar de auto op de parkeerplaats aan de Troelstrastraat. Daar werd de vrouw aangesproken door een onbekende man die om geld vroeg. Toen het slachtoffer aangaf dat ze geen geld voor hem had, pakte hij haar vast bij haar nek, terwijl ze in de auto zat. De man riep dat hij een pistool had. Een handtas met portemonnee die op de achterbank lag, nam hij mee. Twee omstanders zijn na het hulpgeroep van de vrouwen nog achter de berover aan gelopen, maar zonder succes. De politie onderzoekt de zaak.

Ex-vriend gaat door het lint

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond kort na 21.00 uur een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij meldde zich op het bureau van de Ringbaan-Zuid. De man wordt ervan verdacht eerder op de dag, rond 10.30 uur, een ruit vernield te hebben bij de ouderlijke woning van zijn ex-vriendin in de wijk Groenewoud. Enkele uren later vernielde hij op hetzelfde adres de ruiten van de auto van de huidige vriend van zijn ex. De vrouw heeft de relatie twee jaar geleden beëindigd en wordt naar eigen zeggen vanaf dat moment door de Tilburger gestalkt. De man is ingesloten.

Tilburger aangehouden na verkeersruzie

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 22.00 uur op de Heuvel een 20-jarige Tilburger aangehouden. De man had een uurtje eerder op de Korvelseweg een 20-jarige Rotterdammer in het gezicht geslagen. Het slachtoffer werd bijna omver gereden door de Tilburger toen die een andere auto inhaalde en aan de verkeerde kant van een vluchtheuvel passeerde. In een reactie stak de Rotterdammer zijn middelvinger op. De bestuurder remde fors, stapte uit en na een korte discussie sloeg hij de man. Vervolgens vertrok hij weer. Het slachtoffer kon de politie een goed signalement en het kenteken van de auto van de man doorgeven. De Tilburger is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist aangehouden

TILBURG: Een 35-jarige automobilist uit Veghel is zondagmorgen rond 06.45 uur aangehouden op de rijksweg A65 wegens rijden onder invloed van alcohol. De man stond met zijn auto half op de vluchtstrook geparkeerd en de bestuurder hing over het stuur. Een getuige belde de politie. De Veghelnaar blies op het bureau 730 ug/l en kon daardoor zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden. Hij gaf aan zich niets te kunnen herinneren, ook niet van zijn aanhouding.

Auteur: Andre van den Hul