Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 20 mei 2007

Horecatoezicht tijdens Bredase jazzfestival

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met 13 politiemensen en zes medewerkers van de Koninklijke Marechaussee toezicht gehouden tijdens het Bredase Jazzfestival in de binnenstad van Breda. In het centrum waren veel jazzliefhebbers op de been. De politie hield in de loop van de avond en nacht zeven personen aan.

Aan de Visserstraat werd een 19-jarige inwoner van Rijsenhout aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gebruikershoeveelheid cocaïne. Een 26-jarige inwoner van Breda werd aangehouden, nadat hij een politieagente in functie onzedelijk had betast op de Torenstraat. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is ingesloten. Een 22-jarige Tilburger stond in de Potkansteeg cocaïne te snuiven en is aangehouden. Bij een onenigheid aan het Kerkplein weigerde een 30-jarige man om zich op bevel van de politie uit de voeten te maken. Dat kwam hem op een arrestatie te staan. Een 21-jarige man uit Breda spuugde aan het Kerkplein een portier in het gezicht. Een medewerker van de KMAR hield de man aan voor belediging. Bij een onenigheid aan de Vismarktstraat zijn twee stappers aangehouden. Het tweetal deelde over en weer enkele klappen uit, maar wensten beide geen aangifte te doen. De politie schreef aan het duo een bekeuring uit voor de verstoring van de openbare orde. Vier personen gingen op de bon voor wildplassen (3) en een fransman kreeg een bekeuring voor het rijden in een gesloten verklaring.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie voor diverse overtredingen acht personen aan. Aan de Vismarktstraat werd een 18-jarige inwoner van Breda aangehouden, nadat hij de openbare orde had verstoord. Een 18-jarige inwoner van Breda werd ook aangehouden, toen hij zich te nadrukkelijk met deze aanhouding van de politie bemoeide. Na diverse vordering maakte hij zich niet uit de voeten. Om
01:30 uur werd een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom een horecagelegenheid uit gezet aan de Havermarkt. Daarna bleef de man voortdurend de portiers uitdagen en probeerde de zaak alsnog binnen te komen. Agenten probeerden de Bergenaar op andere gedachten te brengen. Dat had niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Rond 02:50 uur wilde een 34-jarige bewoonster van Breda niet vertrekken op bevel van de politie. De vrouw was aan de Vismarktstraat uit een horecagelegenheid gezet en ging voortdurend in discussie met de portiers. Een 38-jarige Amsterdammer werd rond 03:00 uur aangehouden aan de Vismarktstraat. De man was een café uitgezet, waarna agenten hem het centrum uit wilde geleiden. Als dank daarvoor beledigde hij de agenten. Dat kwam hem op een arrestatie te staan. Om 04:00 uur ging een 39-jarige inwoner van Amstelveen in een politiebus naar het bureau. De man bleek een bekende van de aangehouden Amsterdammer te zijn en was het niet met de aanhouding eens. De man uit Amstelveen bleef de openbare orde op zodanige manier verstoren dat ook hij werd aangehouden. Een 36-jarige Bredanaar werd rond 04:00 uur aangehouden, nadat hij op de Grote Markt zonder aanleiding surveillerende agenten uitschold. Een 20-jarige inwoner van Dordrecht werd rond 04:30 uur aangehouden voor verstoring van de openbare orde aan de Grote Markt. Deze nacht gingen vijf wildplassers en een persoon zonder identiteitsbewijs op de bon. Vijf foutparkeerders kregen een bekeuring voor fout parkeren.

Over uitgaan in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Politie onderzoek straatroof

BREDA: Een 51-jarige inwoner van Breda heeft aangifte gedaan van beroving. De man liep vrijdagavond rond 19:15 uur over de Haagdijk. Een onbekende man op een fiets sprak hem aan en trok vervolgens een steekvoorwerp, waarmee hij het slachtoffer bedreigde. Met de mobiele telefoon van de Bredanaar ging de dader er op de fiets vandoor. Het signalement van de overvaller luidt: dik postuur, lengte 1,70 meter, ca. 40 jaar, onverzorgd uiterlijk.

Politie onderzoekt gooien steen door autoruit

BREDA: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een aangifte van poging tot doodslag van een 19-jarige inwoonster van Eindhoven. Vrijdagavond reed de vrouw mee in een personenauto over de Vincent van Goghstraat, gaande in de richting van het de Fellenoordstraat. Rond 22:00 uur werd er zonder enige aanleiding door een nog onbekend persoon een grote steen tegen de auto gegooid. Daarbij ging een autoruit aan diggelen. In de auto, die op dat moment globaal ter hoogte van de flitspaal reed, zaten in totaal drie personen. De Eindhovense raakte daarbij licht gewond door rondvliegende glasscherven. Haar twee vriendinnen, 18 en 19 jaar woonachtig in Etten-Leur, bleven ongedeerd. Ook zij hebben aangifte gedaan van het zeer ernstig voorval. Het signalement van de dader luidt: slank postuur, licht getinte huid, leeftijd tussen 14 en 18 jaar oud, gekleed in licht beige jas en donkerkleurige baseballpet. De dader ging er achterop een scooter vandoor. De politie heeft de inzittenden van de auto gehoord en stelt een onderzoek in. Zij roept daarbij de hulp in van burgers die mogelijk getuige zijn geweest van het voorval.

Politie onderzoekt brute overval op Etten-Leurse vrouw

ETTEN-LEUR: Een 58-jarige inwoonster van Etten-Leur heeft vrijdagavond melding gemaakt van diefstal met geweld. De vrouw fietste vrijdag rond 22:30 uur over de Baai in Etten-Leur, in de richting van de Concordialaan. Daar werd ze ingehaald door een onbekende bestuurder van een scooter, die haar vervolgens omver trok. De vrouw kwam daardoor ten val en sloeg met haar fiets over de kop. De scooterrijder ging er met haar tas vandoor in de richting van de Concordialaan. Een ambulance heeft de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij een gebroken neus, kaak en pols had opgelopen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen van de brute straatroof. De Etten-leurse is opgenomen in het ziekenhuis. Zodra het slachtoffer in staat is om een verklaring af te leggen wordt een uitgebreide aangifte opgenomen.

Heel de weg nodig

ETTEN-LEUR: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Rijksweg A58 een 22-jarige inwoner van Oud Gastel aangehouden. Een getuige, die achter de beschonken bestuurder aanreed, tipte de politie rond 00:15 uur. De automobilist had heel de weg nodig en reed slingerend over beide rijstroken. Op het stopteken van de politie werd niet gereageerd, waardoor agenten de bestuurder tot stoppen moesten dwingen. De politie vermoedt dat de man onder invloed van drugs achter het stuur zat en heeft een GGD-arts een bloedmonster af laten nemen. De uitslag daarvan laat nog enige tijd op zich wachten. Met een rijverbod van 26 uur is hij heengezonden. Het rijbewijs is ingevorderd. In de auto vond de politie een flesje met vermoedelijk GHB. De drug is in beslag genomen.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen aan de Valkenberg een 24-jarige inwoner van Brussel aangehouden. De man werd om 10:00 uur door de politie gecontroleerd achter het stuur van zijn personenauto. De Belg bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Op het bureau blies hij een waarde van 480 ug/l. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man rijdt met auto tegen boom

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag in zijn woning een 25-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bredanaar reed rond 12:45 uur met zijn personenauto tegen een boom aan de Kleine Doornbos tijdens een ruzie met zijn vriendin, die bij hem in de auto zat. Na de aanrijding was de man zijn auto uitgestapt en is weggelopen. Hij liet daarbij zijn vriendin met nekletsel achter. Een ambulance van de GGD heeft de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Hij is in verzekering gesteld.

Bredanaar aangehouden na mishandeling buurtbewoner

BREDA: Aan de Leon van Heilstraat is zaterdagmiddag een 47-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man mishandelde zaterdag rond 15:30 uur zonder aanleiding een 49-jarige Bredanaar, die bij hem in de straat woont. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

BREDA: Zaterdagmiddag heeft de politie aan de Nieuwe Pasbaan een 41-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 16:15 uur zagen surveillerende agenten een portierraam van een auto openstaan. Uit de auto kwam een wietlucht. Toen de eigenaar van de auto zich bij zijn voertuig meldde werd hij aangehouden. In de auto werd een kleine hoeveelheid wiet en een plak hasj aangetroffen.

Rijden onder invloed

BREDA: Aan de Zandberglaan is zaterdagavond een 26-jarige inwoner van Drogenbos (B) aangehouden. De man bleek rond 19:10 uur onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies de man een score van 1030 ug/l op het ademanalyseapparaat.

Auteur: Henk Snepvangers