Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling Westervoorter
Publicatiedatum: 20-5-2007 12:51:46

DUIVEN - De politie van Duiven heeft zaterdagmiddag een 43-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Westervoort. De twee bleken elkaar te kennen en zouden ruzie hebben gekregen over een zakelijk geschil. In de zaak in Duiven, waar het slachtoffer werkzaam was, kwam het tot een treffen waarbij de Arnhemmer de Westervoorter enkele malen te lijf zou zijn gegaan. Getuigen wisten de twee te scheiden, maar op een gegeven moment zou de Arnhemmer kans hebben gezien het slachtoffer een kopstoot te geven. De jongen was daardoor niet zichtbaar gewond geraakt maar waarschuwde wel de politie. Die hield de Arnhemmer even later elders in Duiven aan. De man is na verhoor vrijgelaten en had de mishandeling ontkend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(07-078402)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivens trio opgepakt wegens vernieling en baldadigheid
Publicatiedatum: 20-5-2007 12:50:53

ZEVENAAR - Door de Zevenaarse politie zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Arnhemseweg drie Duivenaren van 32, 46 en 48 jaar aangehouden op verdenking van vernielingen en baldadigheid. De drie werden omstreeks kwart voor drie aangetroffen door agenten kort nadat gemeld was dat er op het Raadhuisplein een telefooncel vernield zou zijn. Op de Arnhemseweg bleken enkele afvalbakken omver te liggen. Bij de telefooncel werd de telefoonhoorn geklemd tussen de deur en de cel aangetroffen. De Duivenaren bleken te voldoen aan het door getuigen opgegeven signalement en werden vervolgens aangehouden. De drie waren kennelijk onder invloed van alcohol en zijn in de loop van zaterdag na verhoor vrijgelaten. De vernielingen hadden ze ontkend. Justitie beslist verder over hun lot.
(07-078260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Motorrijder onderuit door overstekende fazant

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:49:56

DOORNENBURG - Een plotseling overstekende fazant is er vrijdagavond debet aan geweest dat op de Rijndijk in Doornenburg een motorrijder onderuit ging. De motorrijder, een 37-jarige man uit Heteren, was op enkele lichte verwondingen na met de schrik vrij gekomen. De man reed volgens zijn zeggen rond acht uur over de Rijndijk toen vlak voor hem een fazant de weg over schoot. Om het dier te ontwijken remde de motorrijder waarna hij onderuit ging. Een getuige bevestigde het verhaal. Aangezien de Heterenaar kampte met mogelijk beenletsel werd een ambulance ontboden. Het ambulancepersoneel kon echter geen ernstig letsel vaststellen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-078569)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Alcoholcontroles in Duiven en Zevenaar

Publicatiedatum: 20-5-2007 12:48:29

DUIVEN/ZEVENAAR - Bij alcoholcontroles in Duiven en Zevenaar zijn vrijdagavond en de daaropvolgende nacht in totaal zeven drankrijders tegen de lamp gelopen. Door het verkeershandhavingsteam werd vrijdagavond tussen half negen en half twaalf post gevat op de Visserlaan in Duiven. Van de ruim 400 bestuurders die een blaastest aflegden waren er twee die teveel hadden gedronken (hoogste promillage
1,01 bijna twee keer de norm). Daarnaast werden acht bekeuringen uitgedeeld: zes voor te hard rijden en twee voor technische gebreken aan een aanhanger.
In Zevenaar werd tussen half één en kwart voor drie gecontroleerd op de Doesburgseweg. Onder 86 gecontroleerde bestuurders waren er vier met teveel drank op achter het stuur. Hoogste promillage was 0,94 (ruim anderhalf keer de norm). Omstreeks elf uur betrapten politieagenten op de Ringbaan Zuid een 52-jarige Zevenaarder die door rood licht reed. Bij controle bleek de man ook teveel gedronken te hebben. Bij de Zevenaarse automobilist werd een alcoholpromillage gemeten van 1,69. Dat is ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Het rijbewijs van de Zevenaarder is ingevorderd.
(07-078267 / 078170 / 078276)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---