Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 20 mei 2007

Politie houdt Belgische drugstoeristen aan

WOUW: Vrijdagavond heeft de politie op de Rijksweg A58 een 24-jarige inwoner van Uccle en een 33-jarige inwoner van Kraainem aangehouden. Bij een controle vond de politie in de auto van de twee Belgen ruim 400 gram gedroogde henneptoppen. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie houdt beschonken bestuurders aan

NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft vrijdagavond aan de Moorseweg een 36-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. De man wordt verdacht van rijden onder invloed op zijn motorfiets. Rond 23:30 uur werd de man betrapt op het gebruik van alcohol. Op het ademanalyse apparaat blies de motorrijder een waarde van 785 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 9 uur is hij na verhoor heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Aan de Balsebaan heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De Bergenaar bleek rond 01:30 uur onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 315 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HOEVEN: De politie heeft zaterdagmorgen op de President van Rijenlaan een 50-jarige inwoner van Hoeven aangehouden. De automobilist passeerde rond 03:30 uur met hoge snelheid een surveillanceauto van de politie. Voor de twee agenten aanleiding om de bestuurder van de auto te controleren. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het ademanalyse apparaat blies de motorrijder een waarde van 655 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 7 uur is hij na verhoor heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Op de Noordzijde Zoom heeft de politie zaterdagmorgen een 29-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom aangehouden. De vrouw was rond 03:50 uur met haar auto betrokken bij een verkeersongeval met enkele fietsers. Daarbij raakte niemand gewond. Zij bleek onder invloed van alcohol achter het stuur van haar auto te zitten. Op het bureau blies zij een waarde van 900 ug/l op het ademanalyse apparaat. De politie heeft haar rijbewijs ingevorderd. Met een rijverbod van 11 uur is zij na verhoor heengezonden.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie controleert snelheid op TOP 10 locatie

HALSTEREN: Het verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Branbant heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden op de Steenbergseweg. Ruim 1700 automobilisten reden voorbij de radarpost. 108 van hen reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u.

Over de trajecten Snelheid

Het traject Bergen op Zoom-Dinteloord is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen te laten dalen. Deze (snelheids)controles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt ook anno 2007 nog onnodig veel slachtoffers. Vandaar dat de politie met deze controles automobilisten en andere weggebruikers wil wijzen op de risicos van een te hoge snelheid. De afgelopen drie jaar vonden op deze locaties meer dan 600 aanrijdingen plaats met (ernstig) letsel. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject.

Politie houdt snelheidscontrole

HUIJBERGEN: De politie heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden aan de Abdijlaan. Van de 314 gecontroleerde voertuigen reden er 77 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u, terwijl maximum 60 km/u is toegestaan.

HOOGERHEIDE: De politie heeft zaterdag een snelheidscontrole gehouden aan de Putseweg. Van de 1855 gecontroleerde voertuigen reden er 9 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/u, terwijl maximum 80 km/u is toegestaan.

Zevenbergenaar aangehouden na opsteken middelvinger

ZEVENBERGEN: Zaterdagavond heeft de politie aan de Zuidhaven een 51-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. Rond 21:00 uur vond de man het nodig om zonder enige aanleiding zijn middelvinger op te steken naar twee passerende politieagenten. Deze belediging kwam hem op een arrestatie te staan. Onderweg naar het bureau begon hij ook zijn belediging ook verbaal kracht bij zetten. De Zevenbergenaar was zodanig onder invloed van alcohol dat hij nog niet is gehoord. Hij is heengezonden. Zijn verklaring wordt op een later tijdstip opgenomen.

Heel de weg nodig

BOSSCHENHOOFD: Zaterdagnacht heeft de politie aan de Pastoor van Breugelstraat een 24-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man had rond 23:30 uur met zijn auto de hele rijbaan nodig. De politie vermoedt dat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. Een GGD-arts heeft een bloedproef afgenomen. Het resultaat daarvan laat nog even op zich wachten. In de auto van de Etten-Leurenaar werd een flesje GHB en 5 gram hennep aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Met een rijverbod van 12 uur is hij heengezonden. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt. Het Openbaar Ministerie zal beslissen wat er met het roze document gaat gebeuren.

Vrouw aangehouden na vernieling ruiten

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie aan de Reginadonk een 36-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden. De Roosendaalse had kort na middernacht enkele ramen ingeslagen van haar buren. De vrouw was boos vanwege vermeende overlast door haar buren. Zij is ingesloten.

Tweetal aangehouden na mishandeling op feest

WOUWSE PLANTAGE: Aan de Hoeksebaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige inwoner van Essen en een 17-jarige inwoonster van Halsteren aangehouden. Rond 02:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op een feest aan de Hoeksebaan. Bij aankomst werd de politie aangesproken door een 19-jarige man uit Nisse, die gewond was aan zijn gezicht. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf wezen de 17-jarige Belg aan als verdachte van de mishandeling. Tijdens de aanhouding die daarop volgde, bemoeide zijn 17-jarige vriendin zich te nadrukkelijk met het werk van de politie en uitte daarbij de nodige beledigingen. Ook zij kon op transport naar een politiebureau. Het tweetal is ingesloten.

Politie houdt Freerunners aan

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier minderjarige jongens uit Roosendaal aangehouden, omdat zij zich op verboden terrein bevonden. De vier knapen van 13 en 14 jaar oud waren een dak opgeklommen van een pand aan de Tussen-de-Markten. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor in de richting van de Markt. Door de inzet van bikers is het viertal aangehouden. Zij verklaarden bezig te zijn met het zogenaamde Freerunnen, dat staat voor het klimmen en springen op daken en schuren, waarbij diverse trucjes worden gedaan. De ouders van de jongens zijn ingelicht over de gevaarlijke hobby van hun zonen.

Dode en drie gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

WILLEMSTAD: Bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Malthaweg in Willemstad is zondagmorgen een 31-jarige inwoner van Mijnsherenland om het leven gekomen. Drie andere inzittenden, een 40-jarige inwoner van Mijnsherenland, een 25-jarige inwoonster van Willemstad en een vrouw uit Heinenoord raakten bij de aanrijding licht gewond. Zij zijn ter observatie opgenomen in een ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal. De auto van het viertal, reed rond 08:00 uur over de Malthaweg, komende uit de richting van de Rijksweg A29, in de richting van de vesting in Willemstad en raakte in een bocht door nog onbekende oorzaak van de weg af. Het voertuig is daarbij uit de bocht gevlogen en op zijn kop terecht gekomen. Het 31-jarige slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Verkeersongevalanalisten van de technische recherche hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Personeel van de traumahelikopter verleende assistentie aan hun collegas die met drie ambulances waren uitgerukt. Ook de brandweer verleende assistentie bij het ongeval. Over de exacte toedracht is nog geen duidelijkheid. In verband de emotionele toestand van de drie licht gewonden heeft de politie van hen nog geen verklaringen kunnen opnemen. De familie van het dodelijke slachtoffer is in de loop van de ochtend door de politie op de hoogte gebracht van het noodlottige ongeval.

Auteur: Henk Snepvangers