Politie Drenthe

Zondag

Assen, 20-05-2007

Man onder invloed raakt electriciteitskasten
ZUIDVELDE Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 40-jarige man uit Nijeveen aangehouden op de Asserstraat. De man had kort daarvoor met zijn auto twee electriciteitskasten geraakt. Zijn auto raakte zwaar beschadigd, had twee lekke banden en omdat de bestuurder gewoon bleef doorrijden, was er veel rookontwikkeling. Op het bureau blies de verdachte 790 ugl. Bij de fouillering bleek de man een mes bij zich te hebben, die is inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141938)

Ongeval met crossmotor
LAAR Een 24-jarige man uit Coevorden raakte zaterdagavond op Duits grondgebied gewond na een ongeval met een crossmotor. Hij reed op een braakliggend terrein op de Wildediek en is door nog onbekende oorzaak ten val gekomen. Mogelijk is zijn linker been gebroken. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. De Drentse politie heeft de afhandeling van het ongeval overgedragen aan de Duitse politie. (BPS 07-141820)

Man rijdt tegen boom
STEENBERGEN Een 48-jarige man uit Nieuw Roden is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Meeuwenweg. De man is met zijn auto tegen een boom gebotst. Volgens een getuige bleek het slachtoffer wel aanspreekbaar. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de bestuurder, ondanks de enorme klap, zijn auto te starten om weer weg te rijden. Aangezien de man vaker met drank op heeft gereden, is van hem een bloedproef afgenomen. De man gaf zelf ook al toe dat hij had gedronken. Hij is naar het UMCG gebracht voor nader onderzoek. (BPS 07-141848)

Rijden onder invloed
DALEN Een 63-jarige man uit Dalen is zaterdagavond op de Fledderusstraat aangehouden. Hij kreeg een stopteken omdat hij zonder gordel reed. Omdat de agenten alcohol roken, is van de man een blaastest afgenomen. Hij blies op het bureau 570 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-141815)
GROLLOO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige man uit Amsterdam. Hij reed op de Rolderstraat en werd staande gehouden. Op het bureau blies hij 755 ugl. (BPS 07-141921)
ZUIDLAREN Een 18-jarige bromfietser is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Annerweg. Hij blies op het bureau 195 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 07-141898)

Zonder borrel op achter het stuur
RUINEN De politie heeft zaterdagavond op de Echtenseweg en de Meppelerweg een alcoholcontrole gehouden. Van 40 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Eén bestuurder kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder gordel. (BPS 07-141811)
HOOGEVEEN Agenten hebben zaterdagavond op de Alteveer en de Alteveerstraat een alcoholcontrole gehouden. Van 30 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken. (BPS 07-141840)
HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Kerkstraat een controle gehouden. Van 69 bestuurders in een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders had te veel gedronken. Wel zijn 11 verbalen uitgedeeld wegens het fietsen zonder licht en 1 voor het rijden zonder gordel. (BPS 07-141929)

Minibike inbeslaggenomen
RUINEN De politie heeft zaterdagavond een minibike inbeslaggenomen. Een 15-jarige jongen uit Ruinen reed op de bike op de Mr. Harm Smeengestraat en werd staandegehouden door de agenten. (BPS 07-141819)

Politie vordert rijbewijs in
PESSE Het rijbewijs van een 35-jarige man uit Rolde is zaterdagavond inbeslaggenomen. De man reed in zijn auto tussen Pesse en Spier op de A28 met een snelheid van 185 km/uur. Na correctie is dit 178 km/uur. (BPS 07-171949)

Man aangehouden wegens bedreiging
EMMER COMPASCUUM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou een 19-jarige jongen uit Ede en een 21-jarige jongen uit Zetten hebben bedreigd. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141896)

Jongeren breken in bij attractiepark
ZUIDLAREN Agenten hebben zaterdagavond een 14-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen zou met drie anderen over de omheining bij een attractiepark aan de Groningerstraat zijn geklommen. Daar hebben ze onder meer een speelautomaat vernield. De eigenaar wist de 14-jarige verdachte in de kraag te vatten en over te dragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor. De anderen zijn er vandoor gegaan. Hun identiteit is inmiddels bekend. (BPS 07-141854)

Jongens zagen boom om bij school
ASSEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat er een groepje jongeren op het dak van een school aan de Scharmbag zouden lopen. Bovendien zouden ze bezig zijn een boom om te zagen. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige jongen uti Assen, een 22-jarige jongen uit Assen en een 20-jarige uit Rolde aan. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft een beugelzaag inbeslaggenomen. (BPS 07-141878)

Vijf jongens aangehouden wegens vernieling
TYNAARLO De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen bij een bouwlocatie. De jongeren zijn aangehouden bij de rotonde op de Industrieweg in Vries. Het gaat om een 17-jarige, een 18-jarige en drie 19-jarige jongens uit Tynaarlo. Allen zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141920)

Aanhouding wegens vernieling van ruit
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige en een 21-jarige jongen uit Emmen en een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De portiers van een discotheek aan de Vaart hebben de verdachten overgedragen aan de politie. De jongens zouden een ruit hebben vernield van een dierenzaak aan de Vaart. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-141928)

Condoomautomaat van de muur geblazen
DWINGELOO Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een condoomautomaat, mogelijk met vuurwerk, van de muur geblazen. De automaat die van een drogisterij aan de Brink is, kwam ongeveer 25 meter verderop in een tuin bij een andere woning terecht. Overal lagen condooms, geld en delen van de automaat. Eén van de delen is door een ruit gegaan bij een andere woning. De gedupeerden doen aangifte. Het is nog niet bekend wie deze daad op zijn naam heeft staan. Getuigen worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-141893)

Twee autos uitgebrand
HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag is brand ontstaan in een auto aan de Kaag en in een auto aan de Mantinghstraat. Twee autos die naast de brandende autos geparkeerd stonden, hebben ook schade opgelopen. De politie onderzoekt wat de oorzaak van beide branden is. (BPS 07-141902)

Politie neemt hennepstekjes inbeslag
EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Havixhorst. In de woning die werd verhuurd zijn 16 hennepstekjes aangetroffen. De stekjes en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De stroom was niet illegaal afgetapt. De identiteit van de huurder is inmiddels bij de politie bekend. (BPS 07-141809)

Jongeman aangehouden wegens erfvredebreuk
WESTERBORK De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Westerbork aangehouden. Hij stond bij een vrouw in de tuin aan de Nijkampen en zou aan de deur zitten te rommelen. De vrouw heeft de jongeman meerdere malen verzocht haar terrein te verlaten. Toen agenten ter plaatse waren, bleek de jongeman onder invloed. Er was geen goed gesprek mogelijk en daarom is hij meegenomen naar het bureau. Hij is aangehouden wegens openbaar dronkenschap en erfvredebreuk. (BPS 07-141916)

Mannen aangehouden wegens belediging
MEPPEL Terwijl agenten in de nacht van zaterdag op zondag een wildplasser bekeurden aan de Wheem vond een voorbijganger het nodig om zich ermee te bemoeien. De 30-jarige man uit Meppel noemde één van de agenten onder meer een waardeloze zak. De verdachte is aangehouden voor belediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-141888)
MEPPEL Een 25-jarige man uit Staphorst is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Hij stond te plassen tegen een winkel aan het Prinsenplein. Toen de politie vroeg naar zijn persoonsgegevens, weigerde hij deze eerst te geven. Toen de bekeuring was uitgedeeld, vond de wildplasser het nodig om één van de agenten uit te schelden voor vuile, gore klootzak. Daarop werd de man alsnog aangehouden en meegenomen naar het bureau.
(BPS 07-141926)

Jongeman steekt middelvinger op
MEPPEL Tijdens een surveillance moesten agenten stoppen bij de rotonde aan de Steenwijkerstraatweg. Op de rotonde reed een auto met daarin vijf jongeren. Eén van hen, een 23-jarige jongen uit Nijeveen, hing uit het raam en stak zijn middelvinger op tegen de agenten. De bestuurster kreeg een stopteken en de jongeman werd aangehouden wegens belediging. Hij wilde niet meewerken en wilde zich niet legitimeren, ondanks het feit dat de andere inzittenden hem dit wel adviseerden te doen. Hij is meegenomen naar het bureau.
(BPS 07-141912)

Politie zoekt getuigen van diefstal van 50 gasflessen MEPPEL Tussen vrijdag 18.30 uur en zaterdag 8.00 uur zijn 50 gasflessen weggenomen bij een bedrijf aan de Zomerdijk. Het gaat om 35 grijze gasflessen met propaan van 10.5 kilo en 15 groene flessen van 5 kilo. Een gasfles kost per stuk 40,-. Door het hek van het terrein te vernielen, wist men bij de gasflessen te komen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-141719)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 451280.