Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Jongeren opgepakt na diefstal spelcomputer

Publicatiedatum: 20-5-2007 14:03:54

LUNTEREN - De politie heeft zaterdagmiddag op de Dorpsstraat in Lunteren drie jongeren opgepakt die ervan verdacht worden een spelcomputer te hebben gestolen uit een winkel. Het trio, twee van vijftien en een van dertien en afkomstig uit Weesp, Amersfoort en Krimpen a/d IJssel was door winkelpersoneel van een zaak aan de Dorpsstraat betrapt. Na ontdekking gingen de drie ervandoor, daarbij achternagezeten door de verkoper. Nadat ze waren achterhaald werden ze aan de politie overgedragen. De computer werd bij één van hen aangetroffen; een spel wat er in zat bleek nog te missen. Volgens de verkoper zouden twee van de jongens hem hebben afgeleid waarna de derde de hand had weten te leggen op de computer. De drie zijn na verhoor in de loop van zaterdagavond vrijgelaten. De dertienjarige had bekend de computer te hebben gestolen. Het spel dat er inzat bleek een dag eerder te zijn gestolen, aldus de verklaring van één van hen. Het vermiste spel is inmiddels ook teruggegeven. De jongens, die op een camping verbleven in de buurt zijn aan hun ouders overgedragen. Justitie beslist wat er met hen gebeurt.
(07-078465)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto vliegt uit de bocht, bestuurder onder invloed
Publicatiedatum: 20-5-2007 14:02:34

BARNEVELD - De Barneveldse politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 23-jarige automobilist nadat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag op de oprit van de A1 bij Barneveld uit de bocht was gevlogen. De man was zelf ongedeerd gebleven maar bleek wel onder invloed van alcohol. Bij de Barnevelder was een alcoholpromillage gemeten van 1,11. Dat is voor beginnende bestuurders, zoals in dit geval, ruim vijf keer teveel. Het rijbewijs van de Barnevelder is ingevorderd.
(07-078240)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hoevelaker aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 20-5-2007 14:02:05

HOEVELAKEN - Een 50-jarige man uit Hoevelaken is vrijdagavond door de politie in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou bij een ruzie zijn 48-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter met de dood hebben bedreigd. De vrouw was na het voorval de woning uitgevlucht en had elders de politie gewaarschuwd. Agenten troffen de man nog thuis aan waarna hij mee moest naar het politiebureau. De vrouw en dochter deden aangifte. De man is na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. Hij had erkend dat er een heftige woordenwisseling had plaatsgevonden maar had de bedreigingen ontkend. Justitie besloot de Hoevelaker te dagvaarden.
(07-078144)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---