Politie Gelderland-Midden

Meisje (8) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 20-5-2007 14:07:08

RENKUM - Een achtjarig meisje uit Renkum is zaterdagavond gewond geraakt nadat ze op de Grote Omloop in haar woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer had vermoedelijk de schouder uit de kom en is naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks half acht zat het meisje op straat te spelen toen een 23-jarige Renkumer met zijn auto weg wilde rijden. Daarbij had hij het spelende kind kennelijk over het hoofd gezien. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-078550)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker met drugs gepakt

Publicatiedatum: 20-5-2007 14:06:23

BARNEVELD - Een 27-jarige man uit Nijkerk is zaterdagavond op de Thorbeckelaan door de Barneveldse politie opgepakt nadat er onder meer harddrugs bij hem waren aangetroffen. De wijkagent zag de Nijkerker rond half tien in een auto zitten op de parkeerplaats aan de Burgemeester Kuntzelaan nabij het station. Nadat de man was weggereden stelde de wijkagent op de Thorbeckelaan een controle in. Daarbij werden in de wagen van de Nijkerker diverse wikkels met wit poeder, wiet en verschillende soorten pillen aangetroffen. De man wekte bovendien de indruk zelf verdovende middelen te hebben gebruikt en werd aangehouden. Van de Nijkerker is een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag daarvan werd zijn rijbewijs ingevorderd. De drugs werden in beslag genomen. De man is later na verhoor vrijgelaten. De drugs die hij bij zich had bleken onder meer amfetaminen en XTC te zijn en waren bestemd voor de handel, aldus de Nijkerker.
(07-078576)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt Edenaren aan na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 20-5-2007 14:05:23

EDE - De Edese politie heeft zaterdag tot twee keer toe aanhoudingen verricht na meldingen van huiselijk geweld in de wijk Veldhuizen. Omstreeks kwart over één werden agenten geroepen naar de woning van een 28-jarige Edenaar en zijn 31-jarige vrouw. Tijdens een ruzie zou de Edenaar met huisraad hebben gegooid, zijn vrouwe hebben geschopt en haar tegen hebben gehouden zou ze weg wilde. De man werd daarop aangehouden en is in verzekering gesteld.
Later op de avond brak er elders in de wijk ruzie uit in de woning van een 34-jarige Edenaar en zijn 32-jarige vrouw. De man zou bij de ruzie zijn vrouw hardhandig hebben vastgepakt. Ook zou hij haar gedreigd hebben te steken met een vork. Door gewaarschuwde agenten werd de 34-jarige aangehouden en eveneens in verzekering gesteld. Door de beide vrouwelijke slachtoffers is aangifte gedaan. (07-078441 / 078532)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Schermutseling in winkel, Wageninger aangehouden
Publicatiedatum: 20-5-2007 14:04:49

WAGENINGEN - Een 36-jarige Wageninger is zaterdagochtend in een winkel aan de Stadsbrink aangehouden na een schermutseling. De man wordt ervan verdacht een 37-jarige verkoopster te hebben mishandeld na een conflict in de zaak. De man wilde even voor het middaguur een eerder gedane aankoop terugbrengen en eiste zijn geld terug. Toen de verkoopster daar niet op in ging en hem alleen een tegoedbon wilde geven zou de Wageninger enkele andere artikelen van de zaak hebben gepakt en wilde de zaak uitlopen. De verkoopster hield de man echter tegen waarna een schermutseling ontstond en de verkoopster lichte verwondingen opliep. Gewaarschuwde agenten hielden de Wageninger in de zaak aan. De man is na verhoor vrijgelaten.
(07-078385)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---