Politie Haaglanden

Persberichten 20 mei

Haaglanden, 20-05-2007

Jongen neergestoken
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag is vrijdagavond 18 mei het slachtoffer geworden van een steekpartij. De jongen zat omstreeks 20.00 uur met vrienden op het Goudenregenplein, toen er opeens twee jongens aan kwamen lopen die direct op het slachtoffer insloegen. Het slachtoffer vluchtte weg en in een horecazaak op het Goudenregenplein kwam hij erachter dat hij was gestoken. Toen de politie op het plein aankwam, zakte het slachtoffer in elkaar. Hij werd met een steekwond vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. Getuigen zagen twee jongens na de vechtpartij wegrennen via de Goudenregenstraat, Sleedoornstraat naar de Valkenboslaan. Zij omschreven de verdachten als volgt: Verdachte 1: jongeman tussen de 17 en 20 jaar, lengte 1.85-1.90 m en een breed postuur. Hij droeg een zwart vest met capuchon. Verdachte 2: beduidend kleiner en tengerder dan dader 1. Zijn lengte wordt geschat op 1.75 m. Hij droeg een lichtgekleurd vest met capuchon. Beide verdachten hadden hun capuchon opgezet. De politie van Bureau Segbroek is op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. U kunt bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Politie zoekt getuigen vechtpartij
Den Haag De politie in het centrum van Den Haag is op zoek naar twee mannen die getuige zijn geweest van een vechtpartij op het Plein waarbij twee mannen gewond raakten. De politie kreeg zaterdagochtend 19 mei om 05.00 uur een melding dat op het Plein iemand in elkaar zou worden geslagen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, hoorden ze een hoop geschreeuw vanuit de Lange Poten komen. Daar troffen ze twee mannen (24 en 29 jaar oud) aan. De mannen vertelden dat zij op het Plein ruzie hadden gehad en dat de 24-jarige daarbij was geslagen en gebeten. Hij moest zich in het ziekenhuis aan een bijtwond in het gezicht laten behandelen. Nadat de twee mannen met de ambulance waren vertrokken, zagen de agenten op de Lange Vijverberg een 26-jarige Hagenaar met bebloed T-shirt en verwondingen aan zijn gezicht lopen. Hierop besloten de agenten om alle drie de mannen aan te houden. Omdat de mannen alledrie andere verklaringen afleggen, is de politie op zoek naar getuigen van deze vechtpartij. En wel in het bijzonder naar twee Nederlandse jongens, een met blond en een met donker krullend haar, van ongeveer 20-25 jaar oud. Zij stonden ten tijde van de vechtpartij op het terras waar de mannen aan het vechten waren. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Eigenaar auto houdt inbreker aan
Den Haag Een 29-jarige man uit Den Haag zag zaterdagochtend 19 mei omstreeks 01.25 uur hoe een man op de Karel Roosstraat in de auto van zijn buurman inbrak en daarna in zijn eigen auto inbrak. De man bedacht zich geen seconde en liep naar de autokraker toe. Hij probeerde hem in zijn auto op te sluiten totdat de gewaarschuwde politie zou komen, maar de autokraker maakte met een schroevendraaier een stekende beweging naar de eigenaar. Het lukte de autokraker om uit te stappen en hij probeerde op een fiets te ontkomen. De eigenaar van de auto rende achter de autokraker aan en belde ondertussen met de politie. Uiteindelijk kon de politie de verdachte op de Regentesselaan aanhouden. De fiets waarop de verdachte reed, bleek na onderzoek gestolen te zijn. De verdachte werd ingesloten.

Verdachten woninginbraak aangehouden
Den Haag Twee jongens uit Den Haag, 16 en 18 jaar oud, zijn zaterdagavond 19 mei op de Suze Robertsonstraat aangehouden als verdachten van een woninginbraak. De politie kreeg omstreeks 21.50 uur een melding dat drie mannen op het dak van het kinderdagverblijf zouden lopen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, sprongen de verdachten van het dak en probeerden weg te komen. Twee van hen werden in de directe omgeving aangehouden. De derde kon ontkomen. Uit onderzoek bleek dat in een woning aan de Bosboomstraat was ingebroken. De beide verdachten zijn ingesloten. De 16-jarige verdachte stond nog gesignaleerd voor het afstaan van DNA materiaal.

Geen rijbewijs en verzekering, wel drugs
Den Haag Door zijn opvallende rijstijl trok een 24-jarige automobilist uit Wateringen vrijdagavond 18 mei de aandacht van een surveillerende politieagent. De agent zag de automobilist omstreeks 20.30 uur op de Erasmusweg rijden. De man trok de aandacht doordat hij op het laatste moment afsloeg, geen richting afgaf en onzeker de bochten nam. Op de Melis Stokelaan zag de agent dat de automobilist tijdens het rijden aan het bellen was. Hierop besloot hij hem te laten stoppen. Nadat de auto op de Hengelolaan aan de kant was gezet, bleek dat de auto waarin de man reed niet verzekerd was en dat hij vier ponypacks met daarin cocaïne bij zich had. Ook was de automobilist niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal voor de verschillende overtredingen en deed afstand van de cocaïne.

Tegen de lamp
Den Haag Een 25-jarige automobilist uit Rusland liep zaterdagochtend 19 mei bij een alcoholcontrole op het Prins Bernhardviaduct tegen de lamp. De automobilist werd om 06.30 uur aan de kant gezet en bleek teveel te hebben gedronken (450 ugl) Ook bleek hij nog gesignaleerd te staan voor een geldboete van 1428 en moest hij nog een gevangenisstraf van 14 dagen uitzitten.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 12-jarige jongen uit Den Haag is vrijdagmiddag 18 mei gewond geraakt toen hij op de Laan van s-Gravenmade werd aangereden door een automobilist. De jongen fietste omstreeks 17.35 uur vanachter een bestelbus de rijbaan op. Een 30-jarige automobilist uit Den Haag die daar reed, kon het slachtoffer niet ontwijken en reed hem aan. Door de aanrijding raakte de jongen gewond aan zijn schouder. In het ziekenhuis bleek dat de onfortuinlijke fietser zijn schouder en sleutelbeen had gebroken.

Onder invloed
Den Haag Een niet werkende rechter voorlamp trok zaterdagavond 19 mei om 23.54 uur de aandacht van surveillerende agenten. De agenten zagen de auto op de Paviljoensgracht rijden en besloten de bestuurder over zijn defecte koplamp aan te spreken. De man negeerde echter het stopteken van de agenten en reed er vandoor. Op de Hooftskade lukte het de agenten om de man, een 27-jarige man uit Den Haag, aan te spreken. Het bleek dat hij onder invloed van drank was. Hij werd aangehouden en aan het bureau blies hij 935 ugl. Dit is veel meer dan wettelijk is toegestaan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).

Motorrijder zwaargewond na val
Voorburg Een 26-jarige man uit Leidschendam is zondagochtend 20 mei om 02.30 uur zwaargewond geraakt toen hij met een motor onderuit ging op de Prins Bernhardlaan. De man reed zonder helm op de motor en vloog ter hoogte van het postkantoor uit de bocht en viel. De man belandde op zijn hoofd en raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Hij werd met hersenletsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis waar hij direct werd geopereerd. Uit onderzoek bleek dat de motor waarop het slachtoffer reed op 9 mei was gestolen.

Rijden onder invloed
Leidschendam-Voorburg Doordat hij opvallend vaak zonder reden op zijn rem trapte en slingerend in zijn auto reed, trok een 37-jarige automobilist uit Rijswijk zaterdagochtend 19 mei de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten zagen de automobilist om
01.40 uur op de Laan van Nieuw Oosteinde rijden en besloten hem te controleren. Tijdens deze controle bleek dat de man meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan, 820 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal en rijverbod.

Te snel rijbewijs kwijt
Wassenaar Twee automobilisten uit Lekkerkerk (34) en Rotterdam (35) trokken vrijdagavond 18 mei omstreeks 23.50 uur de aandacht van de politie. De automobilisten haalden op de Rijksstraatweg met hoge snelheid een burgerauto van de politie in om linksaf te slaan richting Leidschendam. Beiden reden vervolgens de Spoortunnel in waar ze diverse voertuigen rechts inhaalden. In de Sytwendetunnel haalden beide automobilisten snelheden van 165 km per uur, waar 70 is toegestaan. De twee snelheidsduivels werden aan de kant gezet en de rijbewijzen van de twee automobilisten werden ingevorderd.

Man beledigt agenten
Wassenaar Een 21-jarige man uit Wassenaar is zondagochtend 20 mei aangehouden nadat hij twee politieagenten had beledigd. De man vond het nodig om de politieagenten uit te schelden toen zij omstreeks 00.40 uur aan het surveilleren waren op het parkeerterrein van De Nederlandse Bank aan de Rijksstraatweg. Toen de agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich en schold de agenten nogmaals uit. Ook een groep omstanders probeerde zich met de aanhouding te bemoeien, waarna de agenten de hulp van hun collegas inriepen. Nadat deze waren gekomen, kon de verdachte worden aangehouden.

Autokraker op heterdaad betrapt
Rijswijk Een 34-jarige Rijwijker is zaterdagochtend 19 mei aangehouden als verdachte van een inbraak in een auto. De politie kreeg omstreeks
01.50 uur een melding dat een man in een geparkeerde auto op de J.C. van Markenlaan aan het inbreken was. Politieagenten die op de melding reageerden, konden de verdachte op heterdaad aanhouden.

Hardleers
Rijswijk Een dronken 37-jarige automobiliste uit Almere was zondagochtend 20 mei wel erg hardleers. Agenten controleerden de automobiliste omstreeks 05.20 uur op de Wippolderlaan en constateerden dat zij onder invloed van drank was. Aan het bureau bleek dat de automobiliste meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (415 ugl). De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Nadat het rijverbod was uitgereikt, verklaarde de vrouw dat ze toch weer in haar auto zou stappen, omdat ze weg moest. Vervolgens verliet ze het bureau en wilde in haar auto stappen en wegrijden. Hierop pakten de agenten haar autosleutels af en namen die onder zich. De vrouw mocht de sleutels om 09.15 uur weer ophalen als haar rijverbod erop zat.

Man rijdt door
Monster Een 18-jarige man uit Monster is zaterdagochtend 19 mei aangehouden nadat hij op zijn snorfiets een meisje had aangereden en daarna was doorgereden. Het meisje, een 9-jarige uit Naaldwijk, wilde omstreeks 11.00 uur de Molenstraat oversteken ter hoogte van de slijter. Op dat moment werd zij aangereden door de 18-jarige verdachte op zijn snorfiets. De man bekommerde zich niet om zijn slachtoffer en reed door. Via zijn kenteken kon hij worden achterhaald. Het meisje had door de aanrijding diverse schaafwonden opgelopen en werd ter plaatse door de GGD behandeld. De verdachte werd korte tijd later aangehouden en mocht nadat hij verhoord was naar huis.

Fietster gewond na aanrijding
De Lier Een 51-jarige vrouw uit De Lier is zaterdagmiddag 19 mei gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste tegen 15.00 uur op de Kerklaan en werd aangereden door een 25-jarige automobilist uit De Lier die vanaf de Kerklaan de Bleijenburg op wilde rijden. Hij zag de fietster over het hoofd en reed haar aan. Door de aanrijding had de vrouw last van haar rug, been en arm. Zij werd vervoerd naar het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Voor de tweede keer tegen de lamp
Wateringen Ook een 35-jarige automobilist uit Den Haag was zondagochtend 20 mei erg hardleers. Hij had eerder die nacht een rijverbod gekregen omdat hij reed terwijl hij onder invloed was. Om 08.50 uur zagen politieagenten hem echter in zijn auto met hoge snelheid op de Laan van Wateringseveld rijden. Vervolgens zagen ze hem het rode licht negeren op de kruising met de Noordweg. In de Herenstraat in Wateringen hielden ze de automobilist aan. Hij mocht opnieuw een blaastest ondergaan (370 ugl) en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcoholcontrole
Westland De politie in het Westland hield het afgelopen weekend op meerdere locaties in Maasdijk en Monster alcoholcontroles. In totaal moesten op deze locaties 129 automobilisten een blaastest ondergaan. Vier van hen bleken teveel te hebben gedronken. Een was een beginnend bestuurder. Hij blies 130 ugl. En een bestuurder van een bestelbus blies 675 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Man bedreigd met vuurwapen
Delft - Een 62-jarige Delftenaar is vrijdagavond 18 mei in zijn woning aan de Mijerstraat bedreigd. Omstreeks 22.40 uur werd bij de woning van de Delftenaar aangebeld. Toen hij de deur opende, stond daar een man die hem met een pistool bedreigde. In het halletje achter de voordeur ontstond vervolgens een worsteling, waarbij de Delftenaar met het wapen op zijn hoofd werd geslagen. Nadat de Delftenaar via een kastje alarm had geslagen, ging zijn belager er vandoor.

Slingerend zonder rijbewijs
Delft Surveillerende agenten zagen zondagochtend 20 mei om 04.50 uur een auto erg slingeren op de A 13. In de auto zaten drie mannen en nadat de agenten de auto aan de kant hadden gezet, verklaarde de bestuurder, een 21-jarige Hagenaar, dat hij geen rijbewijs had. Tijdens de blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed van drank was en hij werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hij blies 585 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Roes uitslapen in docentenkamer
Zoetermeer De politie kreeg zaterdag 19 mei om 10.30 uur een melding dat in de docentenkamer van een school aan het Willem Alexanderplantsoen iemand zou liggen die onwel was geraakt. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen ze in de docentenkamer een 18-jarige Amsterdammer en een 22-jarige Zoetermeerder aan. Beiden waren diep in slaap en het duurde even voordat de agenten de mannen hadden wakker gemaakt. Zij werden aangehouden. De 22-jarige verklaarde dat ze de avond tevoren hadden gestapt en in het schoolgebouw hun roes uitsliepen.