Politie Gelderland-Zuid

Drie mannen aangehouden

Overasselt, 20-05-2007 o In de nacht van zaterdag op zondag waarschuwden alerte getuigen die onraad roken de politie, toen zij merkten dat meerdere mannen zich verdacht ophielden bij auto's op de Molenkuil en Plattegraaf. Deze mannen zouden vervolgens in een auto zijn weggereden.

Politieagenten gingen meteen die kant op en stelden in de omgeving een onderzoek in. Zij zagen dat er in een auto was ingebroken en waarschuwden de eigenaar. Die deed daarvan aangifte. De politie in de omliggende plaatsen was ondertussen ook op de uitkijk naar de mannen. In Nijmegen zagen agenten even later op de Staddijk een auto rijden met daarin drie mannen die voldeden aan de opgegeven signalementen. Zij gaven de bestuurder een stopteken en doorzochten de auto. Zij troffen diverse goederen aan waaronder gereedschap. De spullen zijn voor onderzoek door de Technische Recherche in beslag genomen.

Buurtonderzoek De drie inzittenden van de auto werden aangehouden op verdenking van diefstal uit auto. Het gaat om twee Nijmegenaren, van 20 en 25 jaar, en een 30-jarige inwoner van Beuningen. De drie zitten op het politiebureau ingesloten en worden verhoord. Zij zijn in verzekering gesteld en het politieonderzoek wordt voortgezet. Zo is er zondagmorgen in Overasselt een buurtonderzoek gehouden. Ook zijn enkele getuigenverklaringen opgenomen. (08)

Laatst gewijzigd 20-05-2007 14:14 | © Politie Gelderland-Zuid |