Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Groenlo -  uitslaande brand in kampeerboerderij, één      |
|     |bewoonster vermist                                        |
Een felle uitslaande brand heeft zondagochtend 20 mei een kampeerboerderij en het voorhuis in de as gelegd. Eén van de bewoonsters wordt op dit moment vermist. Op het terrein was ook een kleine camping waarvan een deel van de gasten tijdelijk werd geëvacueerd.

De brand werd omstreeks 07.20 uur gemeld en woedde in eerste instantie in de kampeer-boerderij. Er waren op dat moment geen gasten in aanwezig. De brandweerkorpsen van Groenlo, Eibergen en Lichtenvoorde bestreden het vuur dat na enige tijd grip kreeg op het voorhuis, waar de ouders van de eigenaar woonden.

In eerste instantie zagen alle bewoners kans om het complex te ontvluchten maar tijdens de bluswerkzaamheden werd bekend dat de schoondochter vermist werd. Zij woonde met haar man en twee kleine kinderen in een woning naast de kampeerboerderij. Het angstige vermoeden bestaat dat zij bij de brand om het leven is gekomen.De bewoners zijn door buurtgenoten opgevangen.

Op het terrein is ook een kleine camping gevestigd. Campinggasten die hun tent, caravan of camper op het veldje naast het brandende complex hadden staan, hebben in allerijl hun spullen opgebroken en zijn op de buitenring geplaatst tot het gevaar was geweken. Inmiddels hebben de meeste gasten de camping verlaten.

In verband met instortingsgevaar kunnen brandweer en technische recherche nog geen onderzoek instellen naar de vermiste vrouw.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Ook over het schadebedrag bestaat nog geen duidelijkheid.

Einde bericht
---


---


---

---- --