Persberichten stad Utrecht, 14.45 uur

Utrecht, 20-05-2007

Zwaaien met mes

UTRECHT - De politie heeft vrijdag 18 mei een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging. Rond 15.00 uur kwam via 112 een melding binnen dat op de Kanaalstraat een man met een steekwapen stond te zwaaien. Agenten waren snel ter plaatsen en na een korte achtervolging kon de man op de hoek van de Sumatrastraat/Vleutenseweg aangehouden worden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gedurende het verblijf op het politiebureau gedroeg de man zich agressief tegenover de arrenstantenverzorger en was moeilijk aanspreekbaar. De Utrechter is, na onderzocht te zijn door de crisisdienst, in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heling

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden voor heling. Agenten fietsten rond 04.20 uur over de Voorstraat en zagen daar twee mannen staan. Een van deze mannen had een fiets bij zich die hij voor 25 euro te koop aanbood. De agenten vermoedde dat de fiets was gestolen en hebben twee mannen, een 43-jarige en een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker aangehouden

UTRECHT - Een alerte bewoner heeft in de nacht van vrijdag op zondag op de Nansenlaan een autokraker op heterdaad betrapt en aangehouden. De bewoner hoorde rond 05.40 uur het geluid van het breken van glas en zag dat twee mannen in een auto aan het inbreken waren. De man is vervolgens naar buiten gegaan en heeft een van de twee, een 18-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De andere man is gevlucht. Gewaarschuwde agenten hebben de Utrechter vervolgens meegenomen naar politiebureau en ingesloten voor verhoor. Tot nu toe zijn er vier aangiftes binnengekomen van autoinbraak die gepleegd zijn in de Nansenlaan.

Bedrijfsinbreker aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zaterdagochtend rond 11.15 uur op de Emmalaan een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een bedrijfsinbraak. Een getuige had gezien dat twee mannen hadden ingebroken in een pand aan de Koningslaan. Zij waarschuwde de politie en op basis van het opgegeven signalement kon de 41-jarige man worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT - Bij een verkeersongeval is zaterdagavond rond 19.20 uur een 5-jarig jongetje gewond geraakt. Een 18-jarige automobilist reed over de Calderonlaan toen het jongetje plotseling de weg overstak. De automobilist kon hem niet meer ontwijken en reed tegen hem aan. Het slachtoffertje raakte gewond aan zijn been en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding belet

UTRECHT - De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat hij de aanhouding van een kennis wilde beletten.

Agenten hielden die avond toezicht bij een cultureel festival in het park Transwijk. Hierbij gingen een aantal luchtvaartballonen de lucht in. Een bezoeker van het festival bemoeide zich met het opstijgen van zo'n ballon door aan de mand te gaan hangen. Hierbij kantelde de mand naar een zijde en brak er paniek uit bij de mensen die in de mand zaten. Agenten spraken de man hierop aan. De man had geen identiteitspapieren bij zich en was onder invloed van alcohol en/of drugs. Omdat de agenten voor herhaling vreesden, besloten zij de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Op dat moment kwam een grote groep mensen om de agenten heen staan en hierbij werd ook geduwd en getrokken. Een van de agenten belandden zelfs op de grond. Een van de mannen uit de groep eiste dat zijn vriend werd vrijgelaten. In het tumult kon de aangehouden man ontkomen. Agenten hebben vervolgens de man die hen belaagde, de 26-jarige man uit Nijmegen, aangehouden en hem meegenomen naar het politi ebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Graffiti

UTRECHT - De politie heeft zaterdagavond rond 23.15 uur een 22-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden voor het spuiten van graffiti. De vrouw liep mee in een demonstratie op de Oudegracht. Agenten zagen haar vervolgens graffiti spuiten op een pand aan de Strosteeg en hebben haar aangehouden. De vrouw ging er vervolgens vandoor en na een korte achtervolging hebben agenten haar op de Catharijnesingel aangehouden. Enkele demonstranten probeerden de aanhouding nog te verhinderen. De Dordtse is vervolgens snel overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Over auto lopen

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie jongeren, van 17, 16 en 15 jaar oud aangehouden omdat zij over een auto waren heengelopen. Net na middernacht belde een getuige de politie omdat zij op de Bemuurde Weerd OZ 2 jongeren over een auto zag lopen. Dit werd gefilmd door een derde persoon. Op basis van het opgegeven signalement konden agenten het drietal uit Utrecht op de Oudegracht aanhouden. Zij hebben bekend uit baldadigheid (en onder invloed van alcohol) over de auto heen te hebben gelopen. De jongeren hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid. Mocht de eigenaar van de auto aangifte doen, wordt er een dossier opgemaakt en moeten zij zich voor de rechter verantwoorden.