Persbericht Eemland noord, 14.45 uur

Utrecht, 20-05-2007

Vrouw met baby geschept

BAARN - Vrijdagmiddag 18 mei heeft omstreeks 15.30 uur een personenauto een moeder met baby op de Eemnesserweg geschept. Moeder en kind zijn ongedeerd.

Een 80-jarige automobilist uit Baarn reed vanaf de Plataanlaan de Eemnesserweg op. Hierbij zag hij de 26-jarige vrouw uit Baarn met haar kind op het zebrapad over het hoofd en schepte hen. De acht weken oude baby werd uit de wandelwagen geslingerd, maar heeft hier geen letsel aan overgehouden. De moeder heeft enkele schrammen opgelopen. De politie heeft ter plaatse het ongeval onderzocht en heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie onderzoekt hoe verder te gaan in deze zaak.

Aanhouding mishandeling

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei omstreeks 02.40 uur een 17-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens mishandeling. Tijdens surveillance werden agenten aangesproken door een 18-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg die aangaf mishandeld te zijn. De man had een bloedneus en gezwollen gezicht. Op aanwijzen van deze man kon op de Westdijk de 17-jarige man aangehouden worden. De man is ingesloten op het bureau. De vermoedelijke aanleiding van de mishandeling betrof geroddel over een meisje.

Gewapende overval blijkt vrijgezellenfeest

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur heeft de politie op de Haarbrug zeven mannen aangehouden voor aantasting van de openbare orde.

De politie ontving zaterdagmiddag een melding dat er bij een tankstation een gewapende overval had plaatsgevonden. Een man zou door meerdere mannen met vuurwapens onder schot zijn gehouden. De mannen droegen bivakmutsen en hadden een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan.

Bij het tankstation werd de melder aangetroffen, maar geen slachtoffer. Een andere getuige had een auto herkend. Na enkele telefoontjes werd de eigenaar van de auto achterhaald. Na contact met een van de overvallers bleek dat het om een vrijgezellenfeest ging. Binnen dertig minuten meldden de overvallers zich bij het tankstation. Alle zeven zijn daarop aangehouden wegens aantasting van de openbare orde. De mannen, in de leeftijd van 19 tot en met 26 jaar en afkomstig uit Bunschoten, hadden een gewapende ontvoering in scene gezet. Zij zijn overgebracht naar het bureau, verhoord en na enkele uren in vrijheid gesteld. Politie en justitie overleggen over de afdoening en vervolging van de mannen en het eventueel verhalen van de kosten van de politie-inzet.

Mishandeling

BAARN In de nacht van zaterdag op zondag 20 mei heeft de politie omstreeks 01.10 uur in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat een 22-jarige man uit Baarn aangehouden wegens geweldpleging.

Eerder hadden twee mannen zich gemeld, waarvan de een, 32-jarige man uit Baarn, geschopt en geslagen was door een groep van 6 a 7 jongens. De ander, een 23-jarige man uit Barneveld, was in elkaar geslagen toen hij de 32-jarige man wilde ontzetten. De daders waren daarna een horecagelegenheid ingegaan. Op aanwijzen van een van de slachtoffers kon vervolgens in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat een 22-jarige man uit Baarn aangehouden worden. Deze man is ingesloten op het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei een 51-jarige man uit Soest op de Noorderweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 530 ug/l in zijn lichaam had. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei heeft de politie omstreeks 01.45 uur op de Plecht een 24-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man 1045 ug/l in zijn lichaam had. Hierop heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. De man is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van dertien uur.

Rijden onder invloed

SOEST In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei heeft de politie op de Vredehofstraat omstreeks 04.50 uur een 23-jarige man uit Soest aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademananlyse bleek dat de man 495 ug/l in zijn lichaam had. Omdat de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.