Persberichten Binnensticht, 14.50 uur

Utrecht, 20-05-2007

Diefstal grasmaaier verijdeld

GROENEKAN In de nacht van zaterdag op zondag 20 mei heeft de politie een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens een poging om een grasmaaier te stelen.

Zondagochtend kreeg de politie een melding dat twee mannen geprobeerd hadden een grasmaaier aan de Koningin Wilhelminaweg te stelen. Twee inwoners van Groenekan liepen tijdens het uitlaten van de hond langs een perceel aan de Koningin Wilhelminaweg en zagen langs de weg op een donker stukje een bestelbus staan. Dit viel op, omdat hier nooit autos staan en ook gezien het tijdstip kwam dit vreemd over. Toen zij het weiland inkeken, zagen zij twee mannen een grasmaaier naar het hek duwen. Toen de mannen zagen dat zij waren gezien, renden zij naar de bestelbus. Terwijl de een instapte, schermde de ander de kentekenplaat af. Toen de bestelbus gestart was, stapte ook de tweede man in en reed weg.

Helaas voor hen had een van de inwoners het kenteken al opgeslagen en heeft de politie gebeld. De politie kon het adres van de eigenaar van de bestelbus achterhalen en heeft later op de Van Lieflandlaan in Utrecht deze man aangehouden en ingesloten. De bestelbus is in beslaggenomen en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onttrekking aan aanhouding

ZEIST In de nacht van zaterdag op zondag 20 mei heeft de politie omstreeks 01.05 uur op de Kromme Rijnlaan een 19-jarige man uit Zeist aangehouden wegens onttrekking aan een aanhouding.

Tijdens surveillance zagen agenten een auto voorbijrijden, waarbij zij het vemoeden hadden dat er een bekende inzat. De agenten hebben de auto hierop staande gehouden en de inzittenden gecontroleerd. Zij troffen inderdaad een 24-jarige man uit Zeist in de auto aan die gesignaleerd stond. Hierop is hij aangehouden. De agenten legden uit dat de man mee moest naar het bureau. Vervolgens gaf hij de bestuurder van de auto opdracht om weg te rijden. De agent heeft hierop duidelijk tegen de bestuurder gezegd dat hij de auto niet mocht starten en beslist niet mocht wegrijden. Echter voldeed de 19-jarige bestuurder uit Zeist daar niet aan, startte de auto en reed met gierende banden weg. Bij het wegrijden kon een van de agenten op tijd op zij springen, maar werd alsnog geraakt door de portier van de auto. De agent heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de bestuurder.

Via de meldkamer hebben de agenten direct een bericht uit laten gaan in verband met onttrekking aan aanhouding en het verijdelen daarvan door de bestuurder van de auto. Kort daarop werd het voertuig leeg aangetroffen. De auto is in beslag genomen. Later kwam de bestuurder aan het bureau om de auto op te halen. Hij is hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval met letsel

ODIJK Zaterdagavond 19 mei omstreeks 20.05 uur heeft er op de Schoudermantel een aanrijding tussen een bromfietser en een automobilist plaatsgevonden. De bromfietser liep hierbij letsel aan zijn voet op.

Ter plaatse bleek dat de 20-jarige bromfietser uit Doorn geen voorrang had verleend aan de 31-jarige automobilist uit IJsselstein. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser was reeds door een bekende overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding vernieler

DE BILT De politie heeft zaterdagavond omstreeks 18.30 uur een 34-jarige man uit Lienden aangehouden wegens vernieling.

Eerder die avond kreeg de politie een melding dat twee mannen de ramen van een voordeur van een woning aan het Burgemeester Van Heemstrakwartier hadden ingetrapt. Op de Waterweg konden deze mannen op basis van getuigenverklaringen worden staandegehouden. Uit nader onderzoek bleek dat de 34-jarige man uit Lienden de ramen had ingetrapt. Hij is hierop aangehouden door de politie.

Eenzijdig ongeval

DE BILT In de nacht van vrijdag op zaterdag 19 mei is er op de Biltse Rading een snorfietser ten val gekomen.

De 20-jarige snorfietser was met vier andere mannen op twee snorfietsen onderweg. Tijdens het rijden spoten zij water over en weer. Op een gegeven moment is de man door onbekende oorzaak van de weg geraakt en kwam in de berm terecht. Aldaar raakte hij een steen en sloeg over de kop en kwam met zijn gezicht op het wegdek terecht. Het slachtoffer is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk een hersenschudding en letsel aan gezicht en tanden.

Aanrijding

DEN DOLDER Vrijdagochtend 18 mei omstreeks 10.50 uur heeft er op de Fornheselaan een aanrijding tussen een fietser en een auto plaatsgevonden.

De 18-jarige fietser uit Den Dolder kwam vanaf het fietspad de Fornheselaan oprijden. Hierbij zag hij de naderende auto van links over het hoofd en botste zo op de auto. De fietser schoof over de motorkap tegen de voorruit en hield hier schaafplekken aan over.