Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 20-05-2007

Bedelaar aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond op de Leeghwaterlaan een 37-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij viel aan de achterzijde van het station treinreizigers lastig en bedelde om geld. Een 31-jarige man uit Utrecht voelde zich bedreigd omdat de verdachte met een paar andere (onbekend gebleven) mannen had geprobeerd de Utrechtenaar in te sluiten. Deze belde de politie die de verdachte heeft aangehouden. De Bosschenaar is ingesloten voor verhoor. Omdat hij zich niet kom legitimeren, zal de politie tevens een onderzoek naar zijn identiteit instellen.

Politieagente wordt geslagen bij inbeslagname minibike

's-Hertogenbosch Een politieagente is zaterdagmorgen door een 43-jarige Bossche in haar gezicht geslagen op de Amsterdamstraat tijdens de inbeslagname van de minibike van het 10-jarige dochtertje van de Bossche. Ook de 44-jarige vader bemoeide zich ermee. Hij belette en belemmerde de agenten tijdens de aanhouding van zijn vrouw. Tevens uitte hij bedreigingen. Hij is later op het politiebureau als verdachte gehoord, waar hij zich kwam melden. De politie heeft de minibike inbeslaggenomen en tegen het echtpaar proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige Bosschenaar aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 24-jarige vrouw deed hiervan aangifte. Ze was door hem mishandeld, bedreigd en hij had de auto vernield. De verdachte is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Man aangehouden op station

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige man uit Heusden aangehouden op het station in 's-Hertogenbosch. De man had geen geldig vervoersbewijs, gaf een valse naam op en had geen legitimatiebewijs bij zich. Hij is ingesloten voor verhoor. Tevens zal de politie een onderzoek naar zijn ware identiteit instellen.

Bosschenaar aangehouden voor mishandeling in horecagelegenheid

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 19 op 20 mei bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat een 20-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een 21-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer kreeg onder andere een bierglas naar zijn hoofd en raakte gewond. Op videobeelden was te zien dat de verdachte het slachtoffer geduwd en geslagen had, een ander had het glas gegooid. Naar deze persoon is de politie nog op zoek. Bij de insluiting van de verdachte bleek dat hij in het bezit was van softdrugs (vermoedelijk wiet) wat inbeslaggenomen is ter vernietiging. De verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Hij is inverzekeringgesteld.

Fietsenmaker herkent gestolen fiets

Rosmalen Dankzij de oplettendheid van een fietsenmaker heeft de politie een 51-jarige Rosmalenaar op de Schoolstraat aangehouden voor diefstal/heling van een fiets. De fietsenmaker herkende de fiets (die voor het postkantoor in het rek stond) als zijnde van een cliënt. Hij wist dat de fiets eerder deze week gestolen werd bij de bibliotheek te s-Hertogenbosch. Hij belde de politie die de fiets uit het rek pakte om nader te onderzoeken. De 51-jarige Rosmalenaar kwam aanlopen en verhaal halen bij de agenten. Het was zijn fiets. Maar toen hem verteld werd dat de fiets afkomstig was van diefstal was het ineens niet meer de zijne. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal/heling. Hij verklaarde later de fiets te hebben gekocht voor 40 euro ergens in s-Hertogenbosch. De fiets is inbeslaggenomen en zal aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Man aangehouden voor mishandeling met letsel tot gevolg

Sint Michielsgestel De politie heeft in de nacht van 19 op 20 mei een 19-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij had op de Theerestraat een 43-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen, eerst met een vuistslag en daarna met een fles. Het slachtoffer deed hiervan aangifte waarna hij zich in het ziekenhuis heeft laten behandelen aan zijn verwondingen.

De politie heeft de verdachte naar aanleiding van het opgegeven signalement aangehouden. Hij is inverzekeringgesteld.

Wielrenners geschept door automobilist

Den Dungen Op de gelijkwaardige kruising Grinsel/Spurkstraat/Woudseweg zijn zaterdagmiddag twee wielrenners gewond geraakt. Ze hadden geen voorrang verleend aan een van rechts komende 39-jarige automobilist uit Den Dungen. De wielrenners, een 22-jarige man uit Bergeijk en een 29-jarige man uit Tegelen, deden mee aan een wielerronde, maar waren reeds door de bezemwagen ingehaald. Volgens leden van de wedstrijdorganisatie neem je dan geen deel meer aan de ronde en gelden de gebruikelijke verkeersregels. Vermoedelijk zagen de renners de automobilist (die nog trachtte op tijd te stoppen) niet aankomen en werden vervolgens geschept. Ze zijn met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Politie houdt twee minderjarigen aan voor vernieling

Helvoirt Dankzij een oplettende getuige heeft de politie vrijdagavond op de Torenakker twee jongens (13 en 14 jaar) uit Vught aangehouden voor vernieling van een geparkeerd staande auto. De jongens hadden de buitenspiegel eraf getrapt en hiervan met hun mobieltjes opnamen gemaakt. De politie heeft de jongens aangehouden en hun telefoons inbeslaggenomen. De ouders stemden in met het HALT-traject waarvoor hun kroost in aanmerking komt. De jongens zullen een taakstraf krijgen.

Man gaat door het lint

Sint Oedenrode De politie heeft zaterdagmiddag een 32-jarige man in zijn ouderlijke woning aangehouden. Hij was vermoedelijk onder invloed van harddrugs en thuis door het lint gegaan. Hij had de boel kort en klein geslagen en pleegde veel verzet bij zijn aanhouding. Na een worsteling en het gebruik van pepperspray konden de agenten de verdachte onder controle krijgen. De twee agenten kwamen niet zonder kleerscheuren uit de strijd. Eén van hen had van de verdachte een vuistslag in het gezicht gekregen en beide dienders liepen diverse schaafverwondingen op. Een tweede politie-eenheid heeft de ouders van de verdachte opgevangen en bleef achter in de woning. De verdachte is door twee andere eenheden met spoed naar het politiebureau vervoerd, waar hij is overgedragen aan de zorg van de GGZ.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Liempde De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige man in zijn woning aangehouden voor bedreiging. Zijn vier jaar oudere vriend deed hiervan aangifte; hij was woordelijk met de dood bedreigd. De politie heeft de verdachte ingesloten voor verhoor. Daarnaast is hij in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed

Boxtel De politie heeft in de nacht van 18 op 19 mei een 23-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De agenten zagen de verdachte rijden op de Bosscheweg. Na het geven van het stopteken had de verdachte (bestuurder) geprobeerd van stoel te verwisselen met zijn bijrijder, maar de controlerende agenten zagen dit. De Bosschenaar bleek danig onder invloed van alcohol, waarvoor hij in september 2006, volgens eigen zeggen, ook al gepakt was. Zijn rijbewijs was eerder al ongeldig verklaard. De man had genoeg op, goed voor een rijverbod van zeven uur, wat hem ook is opgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen jeugdoverlast

Uden De politie heeft vrijdagmiddag vier jongens van 14 jaar in hun woonplaats aangehouden op de Hoogzoggel in Uden. De jongens hadden daar op het schoolplein vuurwerk afgestoken en met een spuitbus de school beklad. Een oplettende getuige meldde dit bij de politie.

De politie heeft de jongens aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij zullen via Bureau HALT een taakstraf krijgen. De ouders van de jongens zijn hiervan in kennis gesteld.


---

Veghel Op de Sluisstraat heeft de politie vrijdagavond drie tieners (14, 15, 16 jaar) in hun woonplaats aangehouden. Ze bevonden zich op verboden terrein en konden zich niet legitimeren. Ze waren over een hek geklommen en vervolgens een leegstaand bedrijfspand binnen gegaan. De ouders van het drietal zijn in kennis gesteld.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Veghel De politie heeft in de nacht van 19 op 20 mei een 22-jarige man bij zijn woning in Veghel aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 30-jarige ex-vriendin en haar tienerzoon, die tussenbeide was gesprongen, mishandeld. De verdachte hield zich schuil in een brandgang bij zijn woning waar hij door de politiehond werd gevonden. De agenten hebben hem vervolgens aangehouden. Hij is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Ossenaartje negeert winkelverbod

Oss Een beveiligingsmedewerker van winkelcentrum De Ruwert aan de Sterrenbos heeft vrijdagmiddag een 14-jarig Ossenaartje aangehouden. De jongen kreeg twee maanden geleden een winkelverbod opgelegd naar aanleiding van baldadigheid. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau voor verhoor. De jongen is daarna door de agenten naar huis gebracht en ze hebben zijn ouders verteld waarom hun zoon werd aangehouden. De jongen zal een taakstraf krijgen bij Bureau HALT, waarmee de ouders akkoord gaan.

Stel aangehouden voor mishandeling en vernieling

Oss De politie heeft in de nacht van 19 op 20 mei een 20-jarige Ossenaar en zijn 19-jarige Osse vriendin aangehouden. De Ossenaar had op de Heuvelstraat tegen een winkelpui getrapt. Toen de agenten hem hiervoor wilden aanhouden, verzette hij zich en beledigde de agenten. Zijn vriendin trapte tegen de schenen van één van de agenten en probeerde de aanhouding van haar vriend te beletten en belemmeren. Ook zij is aangehouden.

Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Oss De politie heeft vrijdagavond een 21-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn vader deed aangifte van mishandeling. De verdachte had zijn vader geslagen en geschopt omdat hij zijn zin niet kreeg. De ruzie tussenbeide ging over het computergebruik. De politie kwam ter plaatse en heeft de zoon, die zat te computeren, aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en even later inverzekeringgesteld in belang van het onderzoek.

Drie aanhoudingen tijdens jeugdcontrole Ussen

Oss De politie heeft vrijdagavond op de jeugdontmoetingsplaats (JOP) aan de Ussenstraat/Looveltlaan drie Osse jongeren (twee van 17 en één van 18 jaar) aangehouden. Zij hadden daar alcohol genuttigd en de bierflesjes achtergelaten op de JOP bij de jeu de boulebaan. Twee van hen konden zich niet legitimeren. Tijdens de controle probeerden deze twee ervandoor te gaan, maar ze liepen linearecta in de armen van de jeugdagent die de JOP van de andere zijde benaderde. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De derde had nergens mee van doen en gaat vrijuit. Zijn moeder vond het optreden van de politie correct en waardeerde de terugkoppeling. Ook de ouders van de jongens die bekeurd werden, zijn in kennis gesteld.

De politie controleerde tevens op de Polderhof en Fratershof.

Dronken Geffenaar aangehouden op verboden terrein

Geffen De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige Geffenaar aangehouden op het afgesloten terrein bij het gemeentehuis. De man was over het hek geklommen en verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. Omdat hij zich niet kon legitimeren, zich op verboden terrein bevond en alle medewerking weigerde, is hij aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem zal voor genoemde feiten proces-verbaal worden opgemaakt.

Man bedreigt ex-vrouw en -schoonouders

Nuland De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit Nuland op Vinkeloord (waar hij tijdelijk verblijft) aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vrouw. Dit gebeurde in de Nulandse woning van de 33-jarige vrouw die hiervan aangifte deed. Ook zou de verdachte bedreigingen geuit hebben jegens zijn schoonouders en dreigde hij zichzelf iets aan te doen. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie zal het strafrechtelijk deel verder onderzoeken. De verdachte is hiervoor inverzekeringgesteld. Daarnaast wordt bezien of er een zorgtraject moet worden gestart, waarbij de politie zal doorverwijzen naar een hulpverlenende instantie.

Ossenaar aangehouden voor vernieling

Oss De politie heeft in de nacht van 18 op 19 mei een 37-jarige Ossenaar aangehouden. Hij had in de woning van zijn moeder vernielingen aangericht en onder andere een ruit kapot geslagen. Daarbij had hij zich bezeerd aan zijn hand. Na de aanhouding heeft een arts op het politiebureau de wond verzorgd. De verdachte is inverzekeringgesteld.


---

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

Oss/Ravenstein De politie verricht onderzoek naar een bedrijfsinbraak die in de nacht van 18 op 19 mei heeft plaatsgevonden aan de Zaltbommelseweg in Oss.

Ossenaar met gestolen buit aangehouden

Door een ruit in te gooien hadden drie mannen zich de toegang tot het pand verschaft en een tv (flatscreen) weggenomen. Een 24-jarige Ossenaar is hiervoor aangehouden. De politie is nog op zoek naar de twee mededaders.

Oplettende buurtbewoners meldden de bedrijfsinbraak bij de politie die direct een onderzoek instelde. De verdachten waren na de inbraak op twee brommers weggereden in de richting van Lith. De politie signaleerde het drietal op de Dorpenweg, ter hoogte van Haren, rijdend richting Ravenstein. De 24-jarige Ossenaar werd aangehouden op de rotonde Laagstraat/Rector Nuyensweg te Ravenstein. Daar kwam hij met zijn brommer ten val. Zijn twee mededaders wisten te ontkomen. De aangehouden Ossenaar was in het bezit van de gestolen televisie. Deze is in beslag genomen, evenals zijn vermoedelijk ontvreemde bromfiets met gestolen kentekenplaten. De Ossenaar is in belang van het onderzoek inverzekeringgesteld.

Getuigenoproep

De politie verzoekt getuigen zich te melden en te bellen naar de politie Oss via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


---

Snelheidsduivel botst tegen lichtmast

Ravenstein De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige Ossenaar aangehouden op de Veersingel te Ravenstein. Hij is beginnend bestuurder en reed 110 km/uur waar slechts 50 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto begon op een gegeven moment te spinnen en botste vervolgens tegen een lantaarnpaal op de Veersingel. De politie heeft de bestuurder aangehouden en ingesloten voor verhoor. Bij hem in de auto zaten twee vrienden (22 en 20 jaar) uit Oss en Teeffelen die zich niet konden legitimeren, waarvoor ze een bekeuring kregen. Wonderbaarlijk genoeg raakte niemand gewond.

Dronken man op minibike aangehouden

Heeswijk Dinther De politie heeft zaterdagmiddag op de Nieuwlandsestraat een 36-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. Hij reed met zijn minibike op de openbare weg wat verboden is. Zijn adem rook naar alcohol; hij bleek onder invloed. Bij het in beslag nemen van de minibike werd de man agressief en begon tegen palen te schoppen. Hij weigerde zijn minibike af te staan en verzette zich bij zijn aanhouding. De agenten overmeesterden hem, waarna hij is ingesloten voor verhoor. De minibike is inbeslaggenomen.

Politie betrapt automobilist zonder rijbewijs voor vierde maal

Grave De politie heeft in de nacht van 18 op 19 mei op de Estersveldlaan een 21-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Omdat de automobilist al vaker hierop betrapt werd, heeft de politie zijn auto inbeslaggenomen. Zijn rijbewijs werd eerder ongeldig verklaard omdat hij niet op de EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer) van het CBS verschenen was naar aanleiding van rijden onder invloed. Zijn auto bleek niet verzekerd. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Kop-staart aanrijding met letsel

Reek Op de Rijksweg heeft vrijdagmiddag een kop-staart aanrijding plaatsgevonden waarbij drie autos betrokken waren. Een bejaard echtpaar (75 en 76 jaar) uit 's-Hertogenbosch raakte gewond. Het echtpaar stond achter de auto van een 87-jarige man uit Sambeek te wachten voor de rotonde. Een achteropkomende 64-jarige Ossenaar lette niet op en botste tegen de auto van het echtpaar aan, waarna deze doorschoof en tegen de auto van hun 87-jarige voorligger botste. Het echtpaar klaagde over nekklachten. Zij zijn door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar het ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 20-05-2007 14:59 | © Politie Brabant-Noord