Persberichten Heuvelrug, 14.50 uur

Utrecht, 20-05-2007

Heling

VEENENDAAL De politie heeft zaterdag 19 mei omstreeks 15.25 uur twee jongens, 14 en 17 jaar, afkomstig uit Maarsbergen, aangehouden wegens heling.

De politie kreeg eerder een melding dat op het Scheepjeshof een scooter te koop werd aangeboden voor 100,-. De scooter moest gestart worden met een schroevedraaier. Een tweetal zou weggereden zijn in de richting van de Rondweg-West. De politie heeft daarop de omgeving gezocht en trof de scooter op basis van de beschrijving van de getuige aan op de Wiekslag. De twee opzittenden, een 14- en een 17-jarige jongen uit Maarsbergen, zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de brommer in beslag genomen. Omdat de brommer niet als gestolen staat geregistreerd zijn de jongens heengezonden.

Verkeersongeval

MAARN Zaterdagmiddag omstreeks 13.40 uur heeft er op de kruising van de Amersfoortseweg met de afrit van de A12 een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor. De 36-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Benschop, kwam van de afrit en wilde aan het einde linksaf slaan. Toen hij de Amersfoortseweg kruiste voelde hij een harde klap tegen zijn auto. Toen bleek dat een 24-jarige motorrijder uit Amersfoort tegen zijn auto was gereden. Uit getuigenverklaringen bleek dat de automobilist een rood verkeerslicht heeft genegeerd. De motorrijder is met vermoedelijk letsel aan zijn heup overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep schade op. De motor was total loss.

Softdrugs

VEENENDAAL De politie heeft een 16-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden in een horecagelegenheid aan de Tuinstraat voor het in bezit hebben van softdrugs. De jongen had een pilletje, vermoedelijk extacy, overgenomen van een andere jongen. Dit was vastgelegd via de beveiligingscamera. De jongen is daarop aangehouden. Na onderzoek is hij heengezonden met een proces-verbaal.

Snelheidscontrole

LEERSUM De politie heeft vrijdagochtend 18 mei van 07.30 tot 08.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Scherpenzeelseweg. De controle is uitgevoerd ter hoogte van Ginkelduin en betrof verkeer uit de richting van Leersum. Bij de controle is een hoge bovengrens aangehouden om de echte overtreders aan te pakken. Hierdoor zijn vijf overtredingen van de snelheid geconstateerd. In deze gevallen betrof het snelheden tussen de 87 en 114 km per uur (maximumsnelheid is 60 km/u). Alle overtreders waren inwoners van Leersum. De politie heeft eveneens de gemeente verzocht om de struiken bij de portalen die 60 km/u aangeven te snoeien, opdat zij beter zichtbaar zijn.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 20 mei omstreeks 03.10 uur op de J.G. Sandbrinkstraat een 36-jarige man uit Veenendaal aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed tegen het verkeer in en is daarom staande gehouden. Daarbij bleek hij onder invloed van alcohol. Hij is vervolgens aangehouden. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 665 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft hierop zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.