Politie Gelderland-Zuid

Man aangehouden na achtervolging

Nijmegen, 20-05-2007 o Vrijdagavond belde een automobilist, die samen met een vrouw in de auto zat, de politie dat hij in Nijmegen door een andere automobilist achterna werd gezeten. Dit zou met hogere snelheden gepaard gaan. Ook zouden de twee met een vuurwapen bedreigd worden. Mede op basis van zijn locatie werd de melder door de politiemeldkamer verzocht naar het politiebureau in Dukenburg te rijden. Daar werden ook agenten heen gestuurd.

Kort daarop zagen de agenten de auto met daarin de man en vrouw aankomen. Zij vertelden kort hun verhaal. Toen even later de vermoedelijk achtervolgende auto ook aan kwam rijden, hielden de agenten de bestuurder staande en pasten een veiligheidsfouillering toe. Vervolgens doorzochten zij zijn auto en vonden een vuurwapen en een hoeveelheid drugs. Hierop werd de man, een 40-jarige Nijmegenaar, aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en munitie op de Opiumwet. De aangetroffen zaken zijn in beslag genomen voor onderzoek door de Technische Recherche.

De man en vrouw, beiden Nijmegenaren van 35 en 25 jaar, hebben aangifte gedaan van bedreiging. De Stadsrecherche stelde een nader onderzoek in naar het gebeuren. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt verhoord. Hij ontkent de twee bedreigd te hebben. (08)

Laatst gewijzigd 20-05-2007 15:15 | © Politie Gelderland-Zuid |