Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 20 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-05-2007 o Verdachte brandstichting aangehouden

Huiselijk geweld

Purmerend, vrijdag 18 mei 2007, 16:47 uur

De politie heeft vrijdagmiddag een 17-jarige Purmerender aangehouden wegens huiselijk geweld. Bij een woordenwisseling zou de jongen zijn vader hebben bedreigd met een mes. De Purmerender werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Ook namen de agenten een mes in beslag.

Aanhouding wegens wapens en drugs

Zuidoostbeemster, vrijdag 18 mei 2007, 21:47 uur

Bij een routinecontrole heeft de politie op de A7 een 20-jarige automobilist uit Hoorn en twee 19-jarige inzittenden uit dezelfde plaats aangehouden. Nadat de agenten de auto ter controle aan de kant hadden gezet, zagen zij een bajonet in het voertuig liggen. Verder onderzoek leverde nog een stiletto en driekwart kilo wit poeder, vermoedelijk harddrugs, op. De goederen werden in beslag genomen en het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Metaaldieven aangehouden

Zaandam, vrijdag 18 mei 2007, 22:35 uur

Op het terrein van een bedrijf aan de Sluispolderweg heeft de politie vrijdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Rond tien uur 's avonds hoorde een wandelaar het geluid van een draaiende dieselmotor en glasgerinkel bij een bedrijf vandaan komen, en belde de politie. Ter plaatse troffen de agenten twee mannen aan die bezig waren metaal op een vrachtwagen te laden. De mannen vertelden dat zij in opdracht van de eigenaar van het bedrijf handelden. Echter hadden de agenten al gezien dat het slot van het hek rond het terrein verbroken was. Navraag bij de meldkamer leerde dat het duo zich in het verleden al meerdere keren schuldig had gemaakt aan diefstal van metaal vanaf bedrijventerreinen. Beide mannen, een 40-jarige man uit Almere en een 44-jarige Zaandammer, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij werden in afwachting van verder onderzoek in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij ontdekt

Purmerend, zaterdag 19 mei 2007, 23:30

De politie is zaterdagavond in een woning aan de Banning Cocqgracht op een hennepkwekerij gestuit.

Een passant zag de voordeur van de woning openstaan en toen op roepen niet werd gereageerd, waarschuwde hij de politie. Op de tweede verdieping troffen de agenten een in werking zijnde kwekerij aan van zo'n zeventig planten. Even later kwam de bewoner van het pand, een 25-jarige man, thuis en kon hij worden aangehouden. De planten en apparatuur werden vernietigd.

Brandstichter aangehouden

Zaandam, zondag 20 mei 2007, 05:00 uur

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 54-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van brandstichting. Agenten betrapten de man toen hij een brandende krant door de brievenbus wilde duwen van een leegstaande woning aan de Hoveniersstraat. Rond vijf uur 's nachts rukte brandweer en politie voor de derde keer uit vanwege een brand in de omgeving van de Hoveniersstraat. Rond één uur stond een container en de naastgelegen schutting in brand en rond halfvier werd gemeld dat een kliko in brand stond. De derde keer dat de politie ter plaatse kwam, het betrof opnieuw een brand in een kliko, meldde zich een getuige die vlak voor het uitbreken van de brand een man bij de kliko had gezien. Nadat de agenten zich verdekt hadden opgesteld, zagen zij een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen hij vervolgens met een aansteker en kranten in de weer ging, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt of de man ook voor de eerdere branden verantwoordelijk is. In afwachting van dit onderzoek werd de man in verzekering gesteld.

Stille getuige verraad doorrijder

Westzaan, zondag 20 mei 2007, 10:02 uur

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden die was doorgereden na een aanrijding. Een buurtbewoner constateerde zondagochtend dat op het fietspad van de Nauernasche Vaartdijk twee paaltjes waren platgereden. De automobilist was na de aanrijding weggereden, maar een stille getuige verraadde zijn identiteit. Op de plek van de aanrijding was namelijk een kentekenplaat achtergebleven. De man werd in zijn woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 20-05-2007 15:38 | © Politie Zaanstreek-Waterland |