Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn -  Vrouw in haar auto overvallen                |
Een 50-jarige vrouw uit Apeldoorn is zondagmorgen (20/5) terwijl ze stil stond voor verkeerslichten, uit haar auto getrokken, mishandeld en beroofd van haar tas

Het incident vond omstreeks 06.00 uur plaats in Apeldoorn, op de kruising Vosselmanstraat/Loolaan. De vrouw zat alleen in haar grijze personenauto-cabriolet (met gesloten dak) en stond stil voor de verkeerslichten. Plotseling werd het portier van haar auto geopend en werd ze door twee onbekende mannen uit de auto getrokken. Ze werd daarbij geschopt en geslagen.

Toen de mannen verdwenen waren miste de vrouw een tas uit haar auto. Van de mannen is alleen bekend dat ze een donkere huidskleur hebben.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen die op het vroege zondagse tijdstip iets van het incident hebben gezien of daarover informatie hebben. Zij worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Hoenderloo - wielrenner ernstig gewond bij valpartij      |
Een 58-jarige wielrenner uit Colmschate is zaterdagmorgen (19/5) ernstig gewond geraakt toen hij met zijn sportfiets ten val kwam op het verharde fietspad in het bosgebied tussen Hoenderloo en Beekbergen. Hij is opgenomen op de afdeling IC van het Lukasziekenhuis.

De man fietste samen met een 63-jarige wielrenner uit Deventer. Doordat ze plotseling door een strook zand, dat op het fietspad lag, moesten fietsen, raakten beiden in onbalans. De man uit Colmschate kwam daarbij te vallen, de andere man bleef overeind.

Ondanks het feit dat het slachtoffer een helm droeg, raakte hij ernstig gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance nar het ziekenhuis vervoerd.

De strook zand is de afgelopen tijd vermoedelijk door de wind op een natuurlijke manier op het fietspad gewaaid.

|     |Apeldoorn - 16-jarige ingesloten na mishandeling          |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (20/5) een 16-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden nadat hij rond 02.15 uur in een horecazaak aan de Hoofdstraat, een 36-jarige plaatsgenoot met een vuistslag in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen.

De jonge verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Zijn ouders werden in kennis gesteld. In de loop van de zondag is hij na verhoor op vrije voeten gesteld. Hij wordt als minderjarige aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn - Man pikt voor tweede maal bossen bloemen      |
Een 69-jarige man uit Apeldoorn is zaterdagmorgen (19/5) betrapt bij de diefstal van drie bossen bloemen bij een bloemenzaak aan de Julianalaan. Een medewerker hield de man in het oog omdat de verdachte vorige week wist weg te komen met bloemen zonder af te rekenen.

De man zocht deze zaterdag in de zaak drie bossen bloemen uit en legde ze vervolgens in de auto, waarna hij wilde wegrijden. Op dat moment werd hij aangehouden door de medewerker van de bloemenzaak die hem in de gaten hield en hem herkende van de vorige week. De man werd aan de politie overgedragen. Hij betaalde alsnog de bloemen van de vorige week. De drie bossen van deze zaterdag gingen direct terug naar de eigenaar. Maandag zal de politie overleggen met de officier van justitie over de strafafhandeling.

|     |Apeldorn - 20-jarige aangehouden na straatgevecht         |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag (20/5) een 20-jarige Apeldoorner aangehouden nadat hij op straat met enkele onbekend gebleven mannen in gevecht was en meerdere klappen uitdeelde.

De politie constateerde het feit rond 04.00 uur op de Nieuwstraat en kon de jonge man aanhouden. De mannen met wie hij in gevecht was, wisten te ontkomen en hebben tot dusverre geen aangifte gedaan. De verdachte is een boete opgelegd en daarna in vrijheid gesteld.


---


---


---

---- --