Koninklijke Nederlandse Schaakbond

HMC Calder wint KNSB beker

HMC Calder uit 's Hertogenbosch heeft het toernooi om de KNSB beker gewonnen. In de finale werd LSG uit Leiden met 2½-1½ verslagen. De derde plaats ging naar Share Dimension Groningen.

De finaledag van het bekertoernooi vond op zaterdag 19 mei plaats in Hoorn. NSI De Eenhoorn was de organiserende vereniging. De vier deelnemende teams speelden eerst de halve finale en vervolgens de finaleronde. Landskampioen Share Dimension Groningen was zonder zijn grootmeesters naar Hoorn gekomen; opvallend genoeg liet de sterkste Groninger die wel van de partij was steken vallen. Jeugdkampioen Wouter Spoelamn verloor zijn beide partijen.

Dan deden de topspelers van HMC Calder het beter. Rustan Kazimdzhanov en Daniel Fridman staken op papier boven hun tegenstanders uit en maakten dat ook waar. Ze wonnen beide partijen en legden daarmee de basis voor de zege. Bij LSG kon alleen Mark van der Werf iets terugdoen.

Finale: HMC Calder - LSG 2½ - 1½
3e/4e plaats: Share Dimension - Paul Keres 2½ - 1½

Tegelijkertijd werd er in Hoorn gespeeld om de Noord-Hollandse beker. Het Witte Paard uit Zaanstad was de sterkste. Zie de site van De Eenhoorn.

---