Digitale Gemeente Houten

ITH stelt college vragen over stagnatie bouw cultuurcentrum

zondag 20 mei 2007 - Bron: ITH

Aannemingsbedrijf Boers uit Veenendaal aan wie de gemeente Houten alle vertrouwen heeft geschonken om de bouw van cultuurcentrum Aan de Slinger te realiseren, blijkt haar faillissement te hebben aangevraagd. De in juni begonnen bouw is zodoende afgelopen vrijdag stilgelegd.

Het heeft de fractie van de Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) doen besluiten het college van b en w schriftelijk vragen te stellen over onder meer of én hoe de gemeente de kredietwaardigheid en solvabiliteit van de bouwer heeft onderzocht. Ook wil ITH geïnformeerd worden over de mogelijke nadelige financiële gevolgen van het faillissement voor de gemeente.

Bovenal spreekt ITH haar uitdrukkelijke zorgen uit voor de toekomstige gebruikers van het cultuurcentrum. ITH heeft dan ook vragen gesteld over de gevolgen voor de opleveringsdatum van Aan de Slinger en welke alleszins bevredigende en afdoende oplossing het college voor de toekomstige gebruikers gaat bieden.

Zie ook: www.ith-houten.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).