Reinier van den Berg over klimaat


Weer, duurzaamheid en meer in Het Klooster

HILVERSUM, 20070515 -- "Ik probeer mensen niet alleen te wijzen op het unieke van deze planeet, maar ook op het kwetsbare ervan", zegt weerman Reinier van den Berg. "Het lijkt een opdracht van God zelf: geniet van de schepping, maar wel op een duurzame manier."

RKK Het Klooster besteedt aandacht aan de verandering in het klimaat en hoe wij zelf een bijdrage kunnen leveren om dat tegen te gaan. "Als we zo doorgaan heeft dat gevolgen voor vooral de arme landen. Amerika wapent zich met miljarden tegen de kracht van orkanen, Bangladesh heeft dat geld gewoon niet."
In de Kleine Aarde, centrum voor een duurzame levenstijl, worden talloze voorbeelden gegeven hoe het anders zou kunnen. "En het blijkt meestal een economische kwestie te zijn. Als de consumenten het in hun portemonnee gaan voelen, dan willen ze om. Wij laten zien dat je nú al klimaatneutraal kunt leven", geeft beleidsmedewerker Jan Juffermans aan.

Verder de rubriek Naar Buiten - een portret van natuurtuin 't Loo in Bergeijk, Andries Govaert bekeek in New York kunstwerken van de vorig jaar overleden kunstenaar Frederick Franck en een gesprek met Cyrille Offermans, hij schreef een boek over de omgang met zijn dementerende moeder.

RKK Het Klooster, zondag 20 mei, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.

www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht