Ingezonden persbericht


TOP VAN ONDEROP ALTERNATIEF VOOR DE G8.


- Datum: Zondag 20 mei 2007.

- Tijd: 11.00 - 18.00 uur.

- Locatie: Balie, Barlaeus en Leidseplein Amsterdam.
- Entree: 5 euro per persoon.

Het Nederlands Sociaal Forum organiseert op zondag 20 mei de "Top van Onderop". Vlak voordat de wereldleiders van de acht grootste landen begin juni bij elkaar komen op de G8 in Duitsland, komt in Nederland de achterban van sociale bewegingen bij elkaar om de alternatieven voor een andere wereld te laten horen. De voorbereidingen van de alternatieve top in Amsterdam zijn al in volle gang. Naar verwachting zullen er ruim duizend deelnemers zijn op de Top van Onderop. In De Balie en het Barlaeus Gymnasium aan het Leidseplein in Amsterdam zijn tientallen debatten, films, workshops en een informatiemarkt. Tijdens de Top is er om 13 uur een spectaculaire actie op het Leidseplein waar ook iedereen aan mee kan doen.

Wereld zonder oorlog, armoede en klimaatverandering.

Het motto van de Top van Onderop is "Een andere wereld is mogelijk". Een andere wereld dan de G8 voorstaat. Het Nederlands Sociaal Forum streeft naar een wereld zonder oorlog, armoede en klimaatverandering. Op de Top van Onderop staan deze drie thema's centraal. In totaal zijn er 24 workshops, zes grote seminars, een aantal documentaires en een grote actie. Begin mei verschijnt de programmakrant met het volledige programma. Het programma komt ook op de website sociaalforum.nl.

Over het Nederlands Sociaal Forum.

Op internationaal niveau is de afgelopen jaren de anders- globaliseringsbeweging opgekomen die miljoenen mensen verenigt onder de leus Een Andere Wereld is Mogelijk. Organisaties die op diverse terreinen actief zijn - milieu, mensenrechten, armoede, vrede, arbeid
- werken steeds nauwer samen. In 2001 werd in Brazilie voor het eerst het Wereld Sociaal Forum georganiseerd. Dit voorbeeld werd in november 2004 gevolgd in ons land toen het Nederlands Sociaal Forum (NSF) werd opgericht, een coalitie van meer dan tweehonderd organisaties. In dat jaar kwamen in de Beurs van Berlage in Amsterdam duizenden mensen bij elkaar op het eerste Nederlands Sociaal Forum. In mei 2006 was de tweede succesvolle editie van het NSF in Nijmegen. Op dit festival van ideeën en idealen namen drieduizend mensen deel aan 175 debatten en workshops. Bij de opening zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius: "we moeten laten zien dat er grenzen zijn aan het neoliberale project. De groep verliezers van het globaliseringsproces word als maar groter en groter". In mei 2008 zal opnieuw een Nederlands Sociaal Forum plaatsvinden. In de aanloop daar na toe organiseert het NSF de Top van Onderop op zondag 20 mei 2007 in Amsterdam.

Meer informatie: http://www.sociaalforum.nl