NPS/VARA/VPRO

20 mei 2007
www.buitenhoftv.nl

De verrommeling van Nederland

zondag 20 mei 2007 12:00 Ned 1
maandag 21 mei 2007 10:20 Ned 2 (Herhaling)

Over een week is het precies 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk werd geopend. Zou zo'n grootschalig, visionair project nu nog mogelijk of wenselijk zijn in Nederland? Hierover een gesprek met landschapsarchitect Adriaan Geuze en oud-minister van VROM Margreeth de Boer. Verder een gesprek met Antony Burgmans, voormalig topman van Unilever, over leiderschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen. > De verrommeling van Nederland

Over een week is het precies 75 jaar geleden dat de Afsluitdijk werd geopend, de kroon op het werk van ingenieur en politicus Cornelis Lely. Zou een grootschalig, visionair project als de Afsluitdijk nu nog mogelijk zijn in Nederland? Dit bespreken Adriaan Geuze, landschapsarchitect van wereldfaam en Margreeth de Boer, als oud-minister van VROM, oud-gedeputeerde van Noord-Holland en oud-burgemeester van Leeuwarden verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening. Heeft Nederland in het zicht van de klimaatverandering en verrommeling behoefte aan een nieuwe visie op de inrichting van ons land, of aan een nieuwe Lely?

Antony Burgmans: van marketeer tot maatschappelijk verantwoord ondernemer

Volgende week neemt Antony Burgmans, voormalig topman van Unilever afscheid van het bedrijf. De man die rigoureus het mes zette in het woud aan merken, slaagde er uiteindelijk niet in concurrenten als Procter & Gamble en Nestlé voor te blijven. In Buitenhof een gesprek over leiderschap in een wereld waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen en winst maken op gespannen voet komen te staan.

Presentatie: Peter van Ingen
Columnist: Joshua Livestro
Eindredactie: Corinne Hegeman