Nationale Frettendag


Frettenvereniging Frettig Gestoord

HARMELEN, 20070315 -- Op zondag 20 mei 2007 houdt de fretten vereniging "Frettig Gestoord" zijn nationale Frettendag. Deze dag wordt gehouden in recreatiecentrum H2O te Harmelen. Op deze dag zijn alle frettenliefhebbers en andere belangstellende met of zonder fretten welkom.

De fretten kunnen in een grote speelbak ravotten, een doolhof oplossen of een hindernisbaan nemen. In het verzorgingshoekje kunnen de oren schoongemaakt en de nagels geknipt worden.

Voor de bezoekers is er een informatiestand waar vragen over fretten en over de opvang en over de vereniging beantwoord kunnen worden, er zijn vele leuke frettenspulletjes te koop.
Tijdens de dag wordt de liefste fret gekozen, hier is een fraaie prijs mee te winnen.
Verder is er een fotograaf aanwezig om de fretten op de foto te zetten. en zijn er diverse stands zowel fretten gerelateerd als andere.

Frettenkeuring

Binnenkort ontvangen alle leden een opgaveformulier voor de frettenkeuring. Opgave op de frettendag zelf (ook voor niet leden) kan alleen voor 12:00 uur en alleen als er nog ruimte over is. Om zeker te zijn van deelname is vooraf opgeven dus aan te bevelen.
Er wordt geen onderscheid gemaakt in Kleur of geslacht, alle fretten worden beoordeeld op uiterlijk, handelbaarheid en op een aantal gezondheidsaspecten. De keuring wordt gehouden door een Dierenarts.
De kosten voor de keuring bedragen ¤ 7,50 voor een fret, elke volgende fret kost ¤ 5,00 extra. Het bedrag dient voor de keuring voldaan te zijn.

Chippen

Tijdens onze frettendag is het mogelijk om uw fretten tegen gereduceerd tarief te laten chippen. Opgave op de dag zelf.

Hindernisrace

Tussen 12:00 en 14:00 uur worden er wedstrijden gehouden op de hindernisbaan. Inschrijven hiervoor kan tot 12:00 uur. De fretten mogen voor 12:00 uur de hindernisbaan uitproberen om zodoende goed voorbereid aan de start te verschijnen. De snelste fret wint een fraaie beker.

Poortjesspel en andere activiteiten

De fretten kunnen deelnemen aan het poortjesspel, u merkt vanzelf wat dit inhoud. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere spelletjes voor fret en baasje. En natuurlijk de grote Frettenbak.

Frettendag en Aleutian Disease

Sinds enige tijd is er bekend dat er fretten positief getest zijn op Aleutian Disease. Deze ziekte is bij intensief kontakt besmettelijk en niet te genezen. De ziekte kan jaren onopgemerkt blijven, fretten hoeven er ook niet ziek van te worden, maar kunnen dan toch besmettelijk zijn. De ziekte is vooral geconstateerd bij fretten van Nieuw Zeelandse frettenfarms en een aantal nederlandse verkooppunten van fretten.
Onze frettendag vindt gewoon doorgang. Mensen met Nieuw Zeelandse fretten zouden er verstandig aan doen hun fretten te laten testen op ADV. Het is momenteel niet toegestaan NieuwZeelandse fretten mee te nemen, ook kooigenoten zijn uitgesoten. Wij hopen dat iedereen zijn verantwoording neemt en deze dieren uit voorzorg thuis laat. Als u een fret heeft met ADV dan moet u deze fret en de kooigenoten uiteraard thuis laten.
Uw fret loopt een kans om ADV op te lopen in de frettenbak, we doen ons best om dit risico te verkleinen maar kunnen het nooit helemaal uitsluiten. deelname is dan ook op eigen risico.
U loopt altijd een risico op ziekte als u met uw fretten ergens naar toe gaat waar meerdere fretten bijeen komen dus ook op onze frettendag, wij denken dat de kans hierop niet groter is dan normaal. Wilt u echter geen enkel risico lopen dan kunt u beter zonder fretten naar de frettendag komen.


zondag 20 mei 2007

recreatiecentrum H2O
Groenendaal 1b
Harmelen

Openingstijden: 11:00 uur t/m 16:00 uur

Toegang ¤ 2,00 per persoon.
Kinderen 4 tot 2 jaar ¤ 0,50
Leden gratis
(2 volwassenen en kinderen tot 12 jaar)

Meegenomen fretten moeten zijn ingeënt.
de enting mag niet meer dan 1 jaar oud zijn en het entingsboekje moet getoond kunnen worden.
Neem geen ADV-verdachte fretten of kooigenoten mee naar de frettendag.



Meer informatie op www.frettiggestoord.nl/meeting/frettendag.html





Frettenvereniging Frettig Gestoord