Ingezonden persbericht

Nick de Bruijn met ADM Motorsport in International Formula Master
---

BAREGGIO, 10 APRIL 2007 - Nick de Bruijn heeft getekend bij ADM Motorsport en neemt komend seizoen deel aan de International Formula Master. De Bruijn, voormalig Europees Karting Kampioen, maakt de overstap vanuit het Duitse ADAC Formule BMW kampioenschap. De International Formula Master is een compleet nieuw concept met krachtige bolides voorzien van 250 pk sterke motoren. De talentvolle Nick de Bruijn heeft zijn pijlen gericht op de Formule 1 en wil dat realiseren via deze aansprekende nieuwe autosportklasse.

De International Formula Master kent 20 mei haar racedebuut op het circuit van Valencia in Spanje, waar met meer dan dertig Formula S2000 bolides het nieuwe seizoen wordt begonnen. De klasse rijdt in het voorprogramma van het Wereldkampioenschap Tourwagens (WTCC) en voldoet aan de Formule 3 regels van 2008. Verder worden dit jaar acht Europese circuits bezocht en zendt Eurosport voor minimaal vijf jaar alle races live uit.

"Nick de Bruijn is één van de topcoureurs binnen de International Formula Master," vertelde teambaas Renato Melchioretto die de overeenkomst met de negentienjarige coureur uit Schiedam bevestigde. De Bruijn veroverde afgelopen seizoen meerdere podiumplaatsen in het Duitse ADAC Formule BMW kampioenschap, inclusief een verdiende overwinning op de Nürburgring. "Wij zijn goed voorbereid om dit jaar vier auto's aan de start te brengen en dat geeft ons de gelegenheid om in korte tijd veel informatie over de auto te verkrijgen. Dit is noodzakelijk vanwege de beperkte testmogelijkheden. Ik heb er vertrouwen in dat onze coureurs veel van elkaar kunnen leren en dat zij zullen pushen om de resultaten te behalen die wij verwachten."

Nick de Bruijn is het daarmee eens: "Mijn doel is om zoveel mogelijk podiumplaatsen te behalen en ik ben erg blij met onze beslissing om te racen voor ADM Motorsport. De klasse ziet er veelbelovend uit met TV aandacht, een professioneel management en auto's die op hoog technisch niveau ontworpen zijn. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen op 20 mei in Valencia."

Kalender International Formula Master 2007:
20 mei - Valencia, Spanje
03 juni - Pau, Frankrijk
17 juni - Brno, Tsjechië
08 juli - Porto, Portugal
29 juli - Anderstorp, Zweden
26 augustus - Oschersleben, Duitsland
23 september - Brands Hatch, Groot-Brittannië
07 oktober - Monza, Italië

Nick de Bruijn wordt dit jaar ondersteund door: Racingpool, Formtech en Momo Racewear.

--


Ingezonden persbericht