Ingezonden persbericht

Meifeest Ballustrada met dertien dichters en muziek

Zondagmiddag 20 mei viert het Zeeuwse literaire tijdschrift Ballustrada een 'meifestival' met poëzie en muziek. Het evenement vindt vanaf 14.00 uur plaats in Theater De Wegwijzer te Nieuw- en Sint Joosland.
Dertien dichters en dichteressen uit Zeeland en daarbuiten brengen hun poëzie, onder wie de nestor van de vaderlandse poëzie Jan Eijkelboom, auteur van vele bundels en levenslang stadsdichter van Dordrecht. Maar ook twee veelbelovende jonge Zeeuwse dichteressen treden voor het voetlicht: Anna de Bruyckere en Emma Burns.
Verder komt uit het noorden des lands dichter Job Degenaar, die een bijzondere aflevering van de reeks 'Laaglandse Poëzie' samenstelde voor het jongste nummer van Ballustrada.
Uit Dordrecht komen verder Kees Klok, Stella Timonidou, Klaas Blokhuis en Jehanne Hulsman. Zeeuwse bijdragen worden geleverd door de dichters Wim Hofman, Jan J.B. Kuipers, Coenraedt van Meerenburgh, Theo Raats, Thom Schrijer en André van der Veeke.
De groep Outback van Olof Sinke verzorgt diverse semi-akoestische muzikale optredens tijdens de manifestatie. De presentatie is in handen van Bert Gerestein, uitgever.

Plaats van handeling: Theater De Wegwijzer in Nieuw- en St. Joosland, Molenweg 25, 0118 602741
Datum: 20 mei 2007
Aanvang: 14.00 uur
Kosten: 7,50 euro (abonnees Ballustrada 5,00).

Met steun van de Provincie Zeeland en de Stichting Lira Fonds
____________________________