Politie Zeeland


---


Z-1765-2007 Aanhoudingen in Terneuzen
Op het Stadhuisplein in Terneuzen werden zondag om 04.15 uur drie inwoners van die stad in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen op het Stadhuisplein.
Een van hen bekende dat hij planten uit een bloembak had gehaald en de ruit van een bushokje had vernield en is bereid de schade te vergoeden. De andere twee verklaarden niets te hebben gedaan. Ze zijn ondertussen alledrie weer in vrijheid gesteld.

W-1766-2007 Vernielingen in Oost-Souburg
Tussen vrijdag en zondagmiddag werd een bouwterrein aan de Middelburgsestraat in Oost-Souburg verschillende keren het doelwit van vernielingen.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden vernielingen aan nieuwbouwwoningen gepleegd. Nadat alles zaterdag werd hersteld werd het terrein daarna nogmaals bezocht en werden de herstelde woningen nogmaals vernield. Spijkers werden over het bouwterrein uitgestrooid en lijm en pur-schuim werden overal opgesmeerd. Van een boorauto liet men de banden leeglopen en de verlichting en de spiegels werden kapot geslagen. Van een bouwkeet op het terrein werden de ruiten vernield en het interieur werd overhoop gehaald. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's.


---- --