Gemeente Alkmaar


Friesebrug eind mei dicht voor het verkeer

De Friesebrug in Alkmaar gaat van 21 mei tot en met 31 mei dicht voor het verkeer. Dit is nodig voor het aanbrengen van de fundering van de nieuwe brug, die naast de huidige brug wordt aangelegd.

De funderingswerkzaamheden aan de Friesebrug zijn gestart en duren tot eind mei 2007. Voor een deel van deze werkzaamheden is het onvermijdelijk de brug voor alle verkeer af te sluiten. Dit met verkeersoverlast tot gevolg. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, wordt het verkeer omgeleid. Vanaf de ring van Alkmaar zijn omleidingroutes aangegeven. Ook onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om op drukke dagen gratis pendelbussen in te zetten.

Om de brug zo snel mogelijk weer open te kunnen stellen voor het verkeer, wordt in de periode van 21 mei tot en met 31 mei tot 22.00 uur doorgewerkt.

Fundering

De fundering wordt aangebracht door middel van trillen. Deze methode veroorzaakt minder trillingen in de bodem dan heien. Dit maakt de kans op schade aan omliggende gebouwen zeer klein. Ook levert het minder (geluids)overlast op.