Gemeente Hilversum

Zwembad De Lieberg tijdelijk gesloten

2 mei 2007
Als de gemeenteraad daarmee op 9 mei instemt, zal zwembad De Lieberg in een verband met een ingrijpende renovatie van 21 mei tot 1 oktober 2007 gesloten zijn.

Met het oog op de verbouwing/renovatie van De Lieberg hebben Optisport Hilversum BV (sinds 1 januari 1997 beheerder en exploitant van het zwembad), de gemeente Hilversum en een aantal gebruikers van het bad de laatste maanden regelmatig overleg gevoerd.

Om de overlast voor de gebruikers zoveel mogelijk te beperken zijn diverse tijdsplanningen en opties met enkele belanghebbenden uitvoerig besproken. Uiteindelijk is in besloten om het bad van maandag 21 mei tot en met zondag 30 september te sluiten. Op 13 augustus wordt ook gestart met de bouwkundige constructie waarop de nieuwe sporthal (boven op het zwembad) zal worden gebouwd. Op maandag 1 oktober is het nieuwe gemoderniseerde bad weer open voor publiek en verenigingen.

Voor sommige reeds geplande activiteiten en wedstrijden van zwemverenigingen zal naar alternatieve locaties worden gezocht. De geplande zwemvierdaagse wordt verschoven naar een datum in het najaar na de verbouwing /modernisering van het zwembad.