NCRV

Cheers

NCRV herhaalt succesvolle comedy Cheers

Maandag 21 mei
23.30, Nederland 2

Vanaf maandag 21 mei zendt de NCRV de eerste serie van de succesvolle comedy Cheers opnieuw uit. De serie, over de stamgasten van het Cheers-café in Boston, liep van 1982 tot en met 1993.

Sam Malone (Ted Danson) is een voormalige honkbalspeler van de Boston Red Sox en eigenaar van Cheers. De naïeve, ietwat zenuwachtige Diane Chamber (Shelley Long) is serveerster in de kroeg en zo nu en dan heeft ze een relatie met eigenaar Sam. Diane kan het niet vinden met haar collega-serveerster Carla (Rhea Perlman), een kleine maar gehaaide serveerster die niet op haar mondje is gevallen. Stamgast Norm (George Wendt) is een accountant die het grootste deel van zijn tijd besteed in de bar om zijn vrouw te ontlopen. Hij bevindt zich steevast op zijn vaste barkruk op de hoek. En dan is er nog stamgast Frasier Crane (Kelsey Grammer), een psychiater die soms zonder, soms met zijn vrouw Lilith in de bar opduikt.

Cheers sleepte diverse prestigieuze prijzen in de wacht, waaronder maar liefst 26 Emmy Awards en 6 Golden Globes. De serie was een springplank voor vele acteurs. Zo werd rondom psychiater Frasier Crane de spin-off Frasier geschreven.