Nationale actie voor eenzame ouderen

15.05.2007 / 13:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nationaal fonds ouderenhulp

Nationaal fonds ouderenhulp

Zodra het zomer wordt, begint de telefoon van de Ouderenhulplijn te rinkelen. Meer dan één miljoen ouderen zijn juist s zomers alleen, bijvoorbeeld omdat familie of het vaste verplegend personeel op vakantie gaan. 60% Van de verpleeg- en verzorgingshuisbewoners krijgt zelfs nooit visite.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp vestigt deze zomermaanden met een landelijke actie de aandacht op de eenzaamheid onder ouderen. De BNers Wolter Kroes, Jeroen van der Boom, Berdien Stenberg en Jan Vayne ondersteunen de actie. Deze start op 21 mei a.s. en loopt t/m 23 juni 2007. Nederland fleurt op met speciale planten in vrolijke potten. Onder de noemer... Vergeet ze nietjes!

Geen eenzame zomer
Met de actie wil het Nationaal Fonds Ouderenhulp jong en oud stimuleren om een bezoek te brengen aan ouderen. Een attentie verrast altijd en daarom zijn er voor dit doel vier speciale soorten planten verkrijgbaar bij alle COOP supermarkten. De Vergeet ze nietjes zijn leuk om te geven en de opbrengst, 1 euro per plant, komt direct ten goede aan uitstapjes in het kader van de Nationale Vergeet-me-niet Dag. Een groot evenement dat Ouderenhulp organiseert om eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. De Nationale Vergeet-me-niet Dag vindt plaats op de eerste zondag van de zomer. Dit jaar voor de vierde keer, op 24 juni a.s.

Bekende Nederlanders
Vier bekende Nederlanders geven de campagne Vergeet ze niet! op diverse manieren kleur. Ondermeer op plantenstekers, met radiocommercials en persoonlijk:

Jeroen van der Boom:
Het is goed om iedereen weer even wakker te schudden, ga eens langs bij je opa of oma of bezoek een oudere buurman. Een klein gebaar is voor deze mensen al een groot cadeau.

Wolter Kroes:
Ik vind de plantenactie een geweldig initiatief, omdat ik weet dat oudere mensen bezoek en aandacht zo ontzettend kunnen waarderen. Zelf heb ik een geweldige oma. Ik vind het belangrijk om veel tijd aan haar te besteden!

Steun het goede doel en breng een bezoek met je eigen Vergeet-ze-nietje (3,99 euro) verkrijgbaar bij één van de 180 COOP supermarkten! En vergeet de Nationale Vergeet-me-niet Dag niet!